Τη βεβαιότητά του ότι το σύστημα υποδοχής των ασθενών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) θα παρουσιάζει σε λίγους μήνες μια εντελώς διαφορετική εικόνα, σαφώς πιο βελτιωμένη από τη σημερινή, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού έγινε λίγες ημέρες μετά τις εικόνες ασφυξίας με τους δεκάδες ασθενείς πάνω στα φορεία που δημοσίευσαν συνδικαλιστικές οργανώσεις από το ΤΕΠ του «Γ.Ν.Α. Γ. Γεννημματάς» και οι οποίες ερμηνεύθηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ως «συνθήκες διάλυσης» του ΕΣΥ.

«Φτιάχνουμε τρία καινούργια νοσοκομεία. Από τώρα εργαζόμαστε για τη στελέχωσή τους , ώστε να είναι πανέτοιμα. Και ξαναφτιάχνουμε τα τμήματα επειγόντων περιστατικών σε πάρα πολλά νοσοκομεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και επικαλέστηκε την επίσκεψη που πραγματοποίησε πρόσφατα στο «Αττικόν» το οποίο όπως είπε είναι νοσοκομείο αναφοράς για όλη τη Δυτική Αττική.

«Μερικές φορές οι εφημερίες μπορεί πράγματι να είναι προβληματικές. Πολλές φορές τα καλά νοσοκομεία, τα πολύ δημοφιλή νοσοκομεία πληρώνουν και το τίμημα της φήμης τους» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τους δημοσιογράφους να επισκεφθούν το νοσοκομείο «Αττικόν» σε δύο με τρεις μήνες για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τις αλλαγές που θα έχουν γίνει για την υποδοχή των ασθενών.  

«Τα καινούργια τμήματα επειγόντων περιστατικών στο «Αττικόν» έχουν μία τελείως διαφορετική εικόνα για το πώς υποδεχόμαστε τον ασθενή. Ειδικά τον ασθενή που έρχεται με τραύμα, όπου κάθε λεπτό μετράει» σημείωσε και πρόσθεσε ότι αυτή η σημαντική επένδυση γίνεται με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και αυτή θα είναι η εικόνα στα τμήματα επειγόντων περιστατικών στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας.

Στο σημείο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι τα κόμματα οφείλουν ενόψει των ευρωεκλογών να μιλήσουν για την Ευρώπη. «Το Ταμείο Ανάκαμψης χρηματοδοτεί τις αλλαγές στο ΕΣΥ» παρατήρησε και πρόσθεσε ότι ένα από τα μεγάλα ζητήματα που θα συζητηθούν στην ΕΕ το επόμενο διάστημα είναι αν θα υπάρξει και δεύτερο Ταμείο Ανάκαμψης.

Κριτική δανεισμένη από τα τρολ

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση και για το θέμα με το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και τον τελικό του Conference League.

«Κάθε φορά που διοργανώνεται μια επίσημη διοργάνωση στην Αθήνα υπάρχει ένα νοσοκομείο αναφοράς το οποίο πρέπει να περιθάλψει τους επίσημους οι οποίοι έρχονται. Το νοσοκομείο κατά κανόνα είναι ο «Ευαγγελισμός». Αυτό γίνεται κάθε φορά» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι πάνω σε αυτό βγήκε η αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ, και είπε ότι η κυβέρνηση κάνει ιατρική δύο ταχυτήτων και διαλογή ασθενών.

«Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Για τον Θεό όμως, η κριτική για την πολιτική στην Υγεία δεν μπορεί να γίνεται μέσα από τα τρολ του διαδικτύου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης σήκωσε το γάντι και για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η έλλειψη αναισθησιολόγων είναι ένα διεθνές πρόβλημα. «Αν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να τους εφεύρει, να τους κατασκευάσει με κάποιον τρόπο που να παραπέμπει σε αλχημεία και να τους προσλάβουμε, να έρθει να μας το πει» σημείωσε.

Τέλος, ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις απολαβές των γιατρών και αν αυτό είναι αντικίνητρο για την πρόσληψή τους στο ΕΣΥ, είπε ότι για τις απολαβές των γιατρών, έχει υπάρξει μια σημαντική βελτίωση τα τελευταία χρόνια, με μία οριζόντια αύξηση που έγινε πριν αυξηθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων.

«Ξεχωρίσαμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είναι κρίσιμο για το σύστημα υγείας να έχουμε υγειονομικό προσωπικό το οποίο να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα πληρωμένο, πάντα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Προϋπολογισμού» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Share.
Exit mobile version