«Η οικοδόμηση του νέου ΕΣΥ απαιτεί χρόνο και επιμονή καθώς οι ελλείψεις δεκαετιών δεν μπορούν να καλυφθούν εύκολα και σύντομα» διαμηνύει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Realnews, o Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ικανοποιημένος από τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αναμόρφωση του ΕΣΥ και την αναβάθμιση τόσο των δημοσίων υποδομών, την αύξηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και την επέκταση των προγραμμάτων πρόληψης.  

«Η σημερινή παρέμβαση στις υποδομές είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με πόρους που εξασφαλίσαμε από το Ταμείο Ανάκαμψης, ανακαινίζουμε και εκσυγχρονίζουμε 157 Κέντρα Υγείας και 86 νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια. Ανοίγουν, επίσης, 10.000 μόνιμες θέσεις νοσηλευτών και προσωπικού στα νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ, ενώ επεκτείνουμε τις προληπτικές εξετάσεις στο σύνολο σχεδόν του πληθυσμού, για περισσότερα νοσήματα. Θυμίζω ότι μόνο από το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού έχουν ήδη επωφεληθεί σχεδόν 600.000 γυναίκες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες, σε συνδυασμό και με άλλες που σχεδιάζουμε, θα οικοδομήσουν ένα νέο ΕΣΥ» δηλώνει με βεβαιότητα ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει: «Μια τεράστια προσπάθεια που, ασφαλώς, θέλει χρόνο και επιμονή για να ολοκληρωθεί. Ελλείψεις δεκαετιών, άλλωστε, δεν γίνεται να αντιμετωπιστούν εύκολα και σύντομα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπηση για την πορεία του κυβερνητικού έργου αναφέρθηκε επίσης και στην κυβερνητική πολιτική για τα ΑμεΑ με αφορμή την τοποθέτηση την ειδική εγκατάσταση με 2 ειδικά τηλεχειριζόμενα αμαξίδια που δημιουργήθηκε στη δημοτική παραλία της Γλυφάδας για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα.

«Τα βήματα που κάναμε πρέπει να μετατραπούν σε άλματα, για μια Ελλάδα πιο ευρωπαϊκή, χωρίς αόρατους πολίτες» αναφέρει ο πρωθυπουργός και επισημαίνει ότι «μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε ολοκληρώθηκε και η μακρά διαβούλευση της πολύ σημαντικής Εθνικής Στρατηγικής για την αναπηρία 2024-2030 «Μια Ελλάδα για όλους, με όλους».

«Τα τελευταία 5 χρόνια έγιναν βήματα για την στήριξή τους, ώστε να βοηθήσουμε τα άτομα με αναπηρία να συμμετέχουν στην οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική ζωή της χώρας» αναφέρει επίσης ο κ. Μητσοτάκης και υπογραμμίζει την πρόσφατη δυνατότητα της επιστολικής ψήφου, τα νέα λεωφορεία προσβάσιμα σε ΑμεΑ που ήδη κυκλοφορούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τον προσωπικό βοηθό σε πιλοτική βάση για πάνω από 2.000 συμπολίτες μας, την ψηφιακή κάρτα αναπηρίας για πάνω από 60.000 δικαιούχους αλλά και τους 6.300 εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής που έχουν ήδη προσληφθεί.

Share.
Exit mobile version