Με την εκτίμηση ότι «το ΠΑΣΟΚ θα είναι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση της χώρας», ολοκλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης την ομιλία του στην 88η ΔΕΘ.

Στο Βελλίδειο ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τον οδικό χάρτη του ΠΑΣΟΚ για την «αλλαγή σελίδας», εστίασε στην ανάπτυξη των εθνικών στόχων- όπως χαρακτήρισε τις προτεραιότητες του προγράμματος – έκανε συγκεκριμένες προτάσεις και εκτίμησε ότι το κόμμα του αποτελεί πλέον το βασικό πυλώνα της αντιπολίτευσης στη χώρα. Παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

«Το εθνικό Σχέδιο «Made in Greece», υπηρετεί το τρίπτυχο Βιώσιμη ανάπτυξη – Ποιοτικές Θέσεις Εργασίας- Μείωση των ανισοτήτων», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και υποστήριξε ότι οι στόχοι του βρίσκονται στον αντίποδα των εξαγγελιών του πρωθυπουργού από το βήμα της  ΔΕΘ για «μέτρα-μπαλώματα, που έρχονται να διορθώσουν με λάθος τρόπο αδυναμίες και παραλείψεις των δικών του πολιτικών».

Το δικό μας προοδευτικό σχέδιο -συνέχισε- θέτει 8 εθνικούς στόχους για: Ισχυρή Ελληνική Περιφέρεια, πρόσβαση στη φθηνή και ποιοτική κατοικία για τη νέα γενιά, ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, μέτρα-ασπίδα στην ακρίβεια, αποτελεσματική προστασία των εισοδημάτων των ευάλωτων, νέο παραγωγικό πρότυπο με ισχυρό πρωτογενή τομέα, έμπρακτη στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς και στη δικαιοσύνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εξήγγειλε τίποτα το ουσιαστικό για την ενδυνάμωση του Κοινωνικού Κράτους και του δημόσιου συστήματος υγείας, πλην ορισμένων αυτονόητων φοροελαφρύνσεων για το προσωπικό που αποτελούν πάγια θέση μας ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης. Άσκησε μάλιστα κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι θεσπίζει ειδικό φορολογικό καθεστώς για ποδοσφαιριστές και προπονητές αλλά όχι για το προσωπικό του ΕΣΥ. Το ΠΑΣΟΚ έχει κατ’ επανάληψη καταθέσει στη Βουλή τροπολογία για την αυτοτελή φορολόγηση των αμοιβών από εφημερίες σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Για τη θεραπεία των διαρθρωτικών αδυναμιών του ΕΣΥ δεν ακούσαμε τίποτα από τον πρωθυπουργό. Η κυβέρνηση δεν πιστεύει στον δημόσιο χαρακτήρα του αγαθού της υγείας» ανέφερε συγκεκριμένα και αμέσως μετά παρουσίασε τους βασικούς άξονες της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Έγκαιρα, είχαμε επισημάνει την ανάγκη να διοχετευτεί μεγαλύτερο μέρος των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την ενίσχυση του ΕΣΥ» είπε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε:

«Το ΠΑΣΟΚ προτείνει μεταξύ άλλων την ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα – ανθυγιεινά.

Ένα ισχυρό και ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας υπό δημόσια εποπτεία, με καλά στελεχωμένα Κέντρα Υγείας σε κάθε Δήμο και υπηρεσίες οικογενειακής ιατρικής για όλους, που φτάνουν στο σπίτι όταν υπάρχει ανάγκη.

Νέο χάρτη υγείας, με επαρκώς στελεχωμένο νοσοκομείο σε κάθε μεγάλο νησί.

Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας με πλήρη στελέχωση για τα μικρότερα νησιά και διασύνδεση με το πλησιέστερο νοσοκομείο».

Share.
Exit mobile version