Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, συμμετείχε, χθες, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στο World Health Summit 2024, που διεξάγεται από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου, στο Βερολίνο, με θέμα “Building Trust for a Healthier World”.  

Από τη Ρούλα Σκουρογιάννη

Το World Health Summit 2024 συγκεντρώνει, για άλλη μια φορά, τους stakeholders, από όλο τον κόσμο, από τομείς όπως η πολιτική, η επιστήμη, ο ιδιωτικός τομέας και η κοινωνία των πολιτών, στο Βερολίνο, τη Γερμανία και ζωντανά στο διαδίκτυο. Το WHS 2024 που διοργανώνεται με θέμα «Χτίζοντας εμπιστοσύνη για έναν πιο υγιή κόσμο», θέτει την ατζέντα για ένα πιο υγιές μέλλον, εμπνέοντας καινοτόμες λύσεις για καλύτερη υγεία και ευημερία για όλους.

Δηλώνοντας ότι είναι τιμητικό να συμμετέχει στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Υγείας 2024, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε το φετινό θέμα «Χτίζοντας Εμπιστοσύνη για έναν Υγιέστερο Κόσμο», χαρακτηρίζοντάς το «εξαιρετικά σημαντικό, καθώς αναδεικνύει την ανάγκη για συνεργασία και καινοτομία στην Υγεία, σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο κ. Γεωργιάδης συνομιλώντας με Ευρωπαίους ηγέτες, όπως με τον Καγκελάριο της Γερμανίας, Olaf Scholz, τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron, και τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, δήλωσε: «έχουμε την ευκαιρία να διαμορφώσουμε το μέλλον της υγείας και της ευημερίας όλων των ανθρώπων. Μέσα από τον διάλογο και τη συνεργασία, μπορούμε να εμπνεύσουμε λύσεις που θα προάγουν την υγεία παγκοσμίως, χτίζοντας έναν πιο υγιή και βιώσιμο κόσμο για τις επόμενες γενιές».

Η ομιλία μου Έλληνα υπουργού Υγείας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (14/10) στις 18:00. Στην ομιλία του, ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη Διεθνή Στρατηγική του Π.Ο.Υ. για καθολική κάλυψη υγείας και ανάπτυξη συστημάτων υψηλής ποιότητας.

Share.
Exit mobile version