Ζητά την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων ιατρών στα πνευμονολογικά τμήματα νοσοκομείων

Την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων ιατρών σε πολλά πνευμονολογικά τμήματα νοσοκομείων της Αττικής ζητά με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος – Ο.Ε.Ν.Γ.Ε..

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στις επισημάνσεις και τα αιτήματα της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ σχετικά με την κρίσιμη κατάσταση ιατρικής υποστελέχωσης που υπάρχει από ετών σε πολλά Πνευμονολογικά τμήματα νοσοκομείων της Αττικής και κάνει λόγογια «απαράδεκτη κατάσταση πλήρους λειτουργικής κατάρρευσης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

«Η κυβέρνηση έχει αγνοήσει (εκτός όλων των άλλων) τις επισημάνσεις και τα αιτήματα της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ σχετικά με την κρίσιμη κατάσταση ιατρικής υποστελέχωσης που υπάρχει από ετών σε πολλά Πνευμονολογικά τμήματα νοσοκομείων της Αττικής. Επίσης, έχει αγνοήσει τις εκκλήσεις από τους γιατρούς αυτών των τμημάτων. Το αποτέλεσμα είναι να διαμορφώνεται σήμερα μια απαράδεκτη κατάσταση πλήρους λειτουργικής κατάρρευσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Πνευμονολογική κλινική του Γ.Ο.Ν.Κ «Άγιοι Ανάργυροι» (Κάτω Κηφισιά) όπου αντί μόνιμων προσλήψεων γιατρών Πνευμονολόγων, η 1η ΥΠΕ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επιλέγουν την γνωστή επικίνδυνη τακτική διαρκών μετακινήσεων Πνευμονολόγων από άλλα νοσοκομεία για κάλυψη εφημεριών, σε ένα τμήμα το οποίο νοσηλεύει καθημερινά δεκάδες ασθενείς και κάνει γενική εφημερία για έκτακτα περιστατικά. Είναι σαφές ότι ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία των ασθενών, σε μία Πνευμονολογική κλινική στην οποία έχει απομείνει μόλις ένας (1) ειδικευμένος γιατρός.

Επισημαίνουμε ότι αυτοί οι ελάχιστοι εναπομείναντες συνάδελφοι καθώς και οι γιατροί Πνευμονολόγοι άλλων νοσοκομείων, που «διατάσσονται» να εφημερεύουν εκεί με «εντέλλεσθε» της 1ης ΥΠΕ, δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που είχαν αγνοήσει τις εκκλήσεις των γιατρών για προκήρυξη και κάλυψη των θέσεων.

Απαιτούμε επιτέλους έστω και τώρα να προκηρυχθούν και να καλυφθούν οι κενές θέσεις με ταχύρρυθμες διαδικασίες».

Share.
Exit mobile version