Διαβάστε τι προέκυψε από τις πιο πρόσφατες μελέτες των ειδικών για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου  

Τρώτε τροφές πλούσιες σε λυκοπεϊνη

Επιλέξτε τροφές πλούσιες στο συγκεκριμένο συστατικό, όπως ντομάτες και καρπούζι. Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2003 στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό Κλινικής Θεραπείας (American Journal of Clinical Nutrition) έδειξε ότι σε όσους υπέφεραν από έναν συγκεκριμένο τύπο πολύποδα-που είναι ο προπομπός των περισσότερων καρκίνων του παχέος εντέρου– τα ποσοστά της λυκοπεϊνης στο αίμα ήταν 35% χαμηλότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα σε άτομα που δεν υπέφεραν από πολύποδες.

Βγείτε στον ήλιο με σύνεση

Μελέτη από τις ΗΠΑ, υποστηρίζει πως η ανεπαρκής έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία UVB του ήλιου σχετίζεται πιθανότατα με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, ειδικά σε όσους έχουν περάσει τα 45 έτη.

Ακολουθήστε την κατάλληλη διατροφή

Η φυτοφαγική διατροφή φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου. Συγκεκριμένα μια ισορροπημένη φυτοφαγική διατροφή με πολλά λαχανικά, φρούτα, όσπρια και δημητριακά ολικής άλεσης σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου (ορθοκολικού) στους άνδρες, αλλά όχι στις γυναίκες, δείχνει μια νέα νοτιοκορεατική-αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Δοκιμάστε το τρόφιμο που σας προστατεύει

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι ένα φρούτο που βάσει ερευνητικών δεδομένων φαίνεται ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, με βάση την υψηλή περιεκτικότητά τους σε διαιτητικές ίνες και πολυφαινολικές ουσίες.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια διαπιστώθηκε ότι η πλούσια σε δαμάσκηνα διατροφή συσχετίστηκε με τη μείωση δεικτών κινδύνου για την εμφάνιση προκαρκινικών αλλοιώσεων στο παχύ έντερο. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Nutrition and Cancer.

Πιείτε (τον καφέ) στην υγειά σας

Σύμφωνα με νέα μελέτη, η τακτική κατανάλωση καφέ από τους ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο του παχέος εντέρου, μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

Οι ειδικοί από το Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Dana-Farber διαπίστωσαν ότι από 1.171 ασθενείς που έκαναν θεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου, όσοι ανέφεραν ότι έπιναν δύο με τρεις κούπες καφέ την ημέρα, ήταν πιο πιθανό να ζήσουν περισσότερο

Share.
Exit mobile version