Η ΑΝΑΣΑ – Εταιρεία Υποστήριξης Ατόμων που πάσχουν από Διατροφικές Διαταραχές ξεκινά την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 το Ψυχοεκπαιδευτικό Πρόγραμμα «The New Maudsley Approach: Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Επικοινωνίας, Κατανόησης και Διαχείρισης για φροντιστές ατόμων με Διαταραχή Πρόσληψης Τροφής (ΔΠΤ)».

Το Ψυχοεκπαιδευτικό Πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με ειδικούς εκπαιδευτές από το Maudsley της Μ. Βρετανίας και απευθύνεται σε οικείους (οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον) ατόμων που νοσούν από ΔΠΤ. Το Πρόγραμμα είναι μηνιαίας διάρκειας και θα υλοποιείται 15.00-18.00, στον χώρο του Κέντρου Ημέρας της ΑΝΑΣΑ μία φορά την εβδομάδα (Λ. Συγγρού 36-38, Αθήνα).

Οι συμμετέχοντες θα καταρτιστούν στην ανάπτυξη συγκεκριμένων δεξιοτήτων και τεχνικών, για την διαχείριση των πασχόντων, την αποτελεσματική επικοινωνίας μαζί τους, καθώς και την φροντίδα των ιδίων των φροντιστών.

Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει το νέο Ψυχοεκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Κέντρου Ημέρας της ΑΝΑΣΑ, μπορεί να επικοινωνήσει με την Γραμματεία του ΚΗ στο 210-9212345, Δευτέρα με Παρασκευή, 9.00-18.00 και να δηλώσει το ενδιαφέρον του.

Σχετικά με την ΑΝΑΣΑ – Εταιρεία Υποστήριξης Ατόμων που πάσχουν από Διατροφικές Διαταραχές

Η ΑΝΑΣΑ είναι η πρώτη μη κερδοσκοπική εταιρία στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και τη θεραπεία  των ανθρώπων που πάσχουν από Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής.

Ιδρύθηκε τον Μάιο 2007, από μια εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων, με πρωτοβουλία της ηθοποιού Γεωργίας-Ζέτας Δούκα -που έχει βιώσει την ασθένεια και θέλησε να αξιοποιήσει την προσωπική της εμπειρία προς όφελος των πασχόντων και υπέρ της ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Στόχοι της ΑΝΑΣΑ

-Η ενημέρωση και αφύπνιση του ευρέως κοινού για την ύπαρξη και τις διαστάσεις του προβλήματος των διαταραχών πρόσληψης τροφής.

-Ολοκληρωμένες υπηρεσίες ενημέρωσης, κατεύθυνσης και στήριξης των ανθρώπων που πάσχουν από διαταραχές πρόσληψης τροφής.

-Προγράμματα πρόληψης στο ευρύ κοινό.

-Υπηρεσίες ενημέρωσης /υποστήριξης προς τις οικογένειες, εκπαιδευτικούς, φιλικό περιβάλλον των ασθενών.

-Δωρεάν διάγνωση και θεραπεία ασθενών από το 2008, μέσα από τη δημιουργία του 1ου Κέντρου Ημέρας για τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.anasa.com.gr/el/

Share.
Exit mobile version