Οι μαθητές καλούνται να αποτυπώσουν μέσα από τις ζωγραφιές τους το όραμά τους για έναν κόσμο απαλλαγμένο από τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Στο πλαίσιο του 13ου Πανελλήνιου Μαθητικού Συνεδρίου με θέμα «Παιδεία για έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα», πραγματοποιείται ο 10ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα «Διασκέδαση Χωρίς Κάπνισμα».

Το 13ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 στην αίθουσα Jacqueline de Romilly του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα απονεμηθούν τα σχετικά βραβεία και θα γίνει η παρουσίαση των βραβευμένων έργων του διαγωνισμού.

Ποιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες  Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, Ειδικών Σχολείων, Α’, Β’, και Γ’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ). Οι μαθητές/μαθήτριες καλούνται να αποτυπώσουν μέσα από τις ζωγραφιές τους το όραμά τους για έναν κόσμο απαλλαγμένο από τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, και ειδικότερα το θέμα της «Διασκέδασης χωρίς Κάπνισμα».

Οι συμμετοχές μπορεί να είναι ατομικές ή ομαδικές. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών είναι προαιρετική και δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Τελική ημερομηνία υποβολής των έργων είναι η Παρασκευή 1η Μαρτίου 2024.

Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στις δράσεις να γίνεται με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό πρέπει να πληρούνται τα εξής κριτήρια:

-Τα έργα των μαθητών/μαθητριών, θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά ως συνημμένο αρχείο σε μορφή pdf, png ή jpeg στο email  info@researchlab.gr.

-Το email θα έχει θέμα «Για τον 10ο ΠΜΔ».

-Θα επισυνάπτεται η δήλωση συμμετοχής κάθε συμμετέχοντα σε ψηφιακή μορφή συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη, από τον/την κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας.

-Με τη δήλωση συμμετοχής δέχεται να δημοσιευτεί το έργο, σε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, η οποία περιλαμβάνει τα στοιχεία του/της μαθητή/τριας και του υπευθύνου εκπαιδευτικού και τα στοιχεία του σχολείου.

Η αξιολόγηση των έργων θα πραγματοποιηθεί από την κριτική επιτροπή του συνεδρίου, η οποία θα επιλέξει τα έργα που θα βραβευτούν, καθώς και εκείνα που θα εκτεθούν στο χώρο του συνεδρίου και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα  www.smokefreegreece.gr.

Για να βρείτε τη δήλωση συμμετοχής στον 10ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό πατήστε εδώ.

Share.
Exit mobile version