Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μέσα από τις δράσεις του, τονίζει την αναγκαιότητα της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και σωστής ενημέρωσης των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ), στο πλαίσιο της εκστρατείας για την Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση κατά του καρκίνου του μαστού προγραμματίζει δράση αφιερωμένη στην πρόληψη και στην πρώιμη ανίχνευση του γυναικείου καρκίνου.

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες. Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα, περίπου 1 στις 9 γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής της.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για έγκαιρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού, η Κινητή Ομάδα Υγείας του Τομέα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Πειραιά θα βρίσκονται την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 και ώρα 09.00 – 14.00, στην Πλατεία Κοραή του Δήμου Πειραιά.

Η δράση περιλαμβάνει:

-Βιωματική εκπαίδευση στην αυτοεξέταση μαστού με τη χρήση εκπαιδευτικών προπλασμάτων.

-Κλινική εξέταση (ψηλάφηση).

-Συνταγογράφηση απεικονιστικών εξετάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού.

-Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Ο καρκίνος του μαστού μας αφορά όλους, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενισχύει την προσπάθεια με σκοπό τη διάδοση του μηνύματός της τονίζοντας την αναγκαιότητα της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και σωστής ενημέρωσης των γυναικών όλων των ηλικιών γιατί η γνώση είναι δύναμη!

Share.
Exit mobile version