Στο άκουσμα της λέξης «χημειοθεραπεία» οι ασθενείς εύλογα διερωτώνται «θα χάσω τα μαλλιά μου;» Πράγματι, η  τριχόπτωση είναι μια συχνή παρενέργεια της χημειοθεραπείας, με σημαντικές συνέπειες στην ψυχολογία της γυναίκας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, περίπου το 65% των ατόμων που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία παρουσιάζουν απώλεια μαλλιών. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο κάθε ασθενής και οι οικείοι του είναι ότι η απώλεια μαλλιών είναι μια παροδική κατάσταση και όχι μόνιμη.

Παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των ασθενών που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία θα βρεθούν αντιμέτωποι με την τριχόπτωση, το στάδιο αυτό βιώνεται ιδιαίτερα επώδυνα από τις γυναίκες, καθώς έρχονται αντιμέτωπες με μια άλλη εικόνα του εαυτού τους, διαφορετική από εκείνη που είχαν συνηθίσει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες πολλών γυναικών που νόσησαν με καρκίνο, η απώλεια των μαλλιών δεν πλήττει μόνο την αυτοπεποίθηση τους αλλά κυρίως τους θυμίζει -διαρκώς- τον δύσκολο αγώνα που δίνουν με την νόσο.

Για πολλές γυναίκες οι περούκες αποτελούν μια καλή λύση που μπορεί να τους βοηθήσει να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους και να αισθανθούν και πάλι άνετα με το παρουσιαστικό τους.

Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε έχει πολεμήσει με τον καρκίνο και δεν χρειάζεται πλέον την περούκα του, σκεφτείτε να τη δωρίσετε σε κάποιον ασθενή υπό θεραπεία μέσω του Συλλόγου Καρκινοπαθών
Εθελοντών Φίλων Ιατρών “Κ.Ε.Φ.Ι.” Αθηνών.

Η γενναιόδωρη συνεισφορά σας θα δώσει τη δυνατότητα στο Κ.Ε.Φ.Ι. να διαθέσει περούκες σε άλλους καρκινοπαθείς που υποβάλλονται αυτήν τη στιγμή σε θεραπεία και μπορεί να μην έχουν τα μέσα να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Δωρίζοντας την παλιά σας περούκα, θα κάνετε μια απτή διαφορά στη ζωή κάποιου: θα τονώσετε την αυτοπεποίθησή του και θα τον βοηθήσετε να αισθανθεί όμορφα κατά τη διάρκεια της μάχης του με τον καρκίνο.

Για να δωρίσετε την περούκα σας ή να μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία του Κ.Ε.Φ.Ι., μπορείτε να καλέσετε στα γραφεία του Συλλόγου στο τηλέφωνο 2106468222 ή να επισκεφτείτε το σύνδεσμο: https://www.anticancerath.gr/

Share.
Exit mobile version