Ένα νέο πρόγραμμα ενημέρωσης για παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 με τίτλο  «Οι Κολλητοί του Διαβήτη» ξεκινά η Novo Nordisk Hellas, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη.

Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 είναι μια χρόνια νόσος, η οποία επηρεάζει την ικανότητα του οργανισμού να μετατρέπει τη γλυκόζη σε ενέργεια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 εκδηλώνεται σε πρώιμη ηλικία και η διάγνωση γίνεται κατά την παιδική ηλικία.

Το πρόγραμμα «Οι Κολλητοί του Διαβήτη» αποτελεί μία ξεχωριστή πρωτοβουλία καθώς απευθύνεται στους μικρότερους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη στη χώρα μας και έρχεται να καλύψει μία μεγάλη ανάγκη: την εκπαίδευση των παιδιών γύρω από τη νόσο και τη διαχείρισή της.

Πρόκειται για μία σειρά κινουμένων σχεδίων, με πρωταγωνίστρια τη Μπέτυ και τους Κολλητούς της. Η Μπέτυ, η οποία έχει σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, μέσα σε τέσσερα επεισόδια εξηγεί στους θεατές πώς μπορεί να διαχειρίζεται το διαβήτη και ταυτόχρονα να περνάει καλά με τους φίλους της.

Είναι η πρώτη σειρά κινουμένων σχεδίων στην Ελλάδα που μιλάει στη γλώσσα των παιδιών, προσαρμοσμένη για ηλικίες προσχολικής έως και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

Στη Μπέτυ δανείζει τη φωνή της η Βανέσα Μπουλά, η Κορασίδα πρωταθλήτρια επιτραπέζιας αντισφαίρισης, η οποία και η ίδια σε ηλικία μόλις 20 μηνών,  διαγνώστηκε με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Η Βανέσα Μπουλά έχει αποδείξει ότι είναι αγωνίστρια τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων. Μέχρι και σήμερα έχει κατακτήσει 15 Χρυσά, 8 Ασημένια και 9 Χάλκινα μετάλλια, ενώ σε ηλικία μόλις 12 ετών καταφέρνει να μπει στην ελίτ των Under12 της Ευρώπης.

Στο πρόσωπο της Βανέσας η Novo Nordisk είδε την καλύτερη πρέσβειρα γι’ αυτήν την πρωτοβουλία, με τα δύο κορίτσια, τη Μπέτυ και τη Βανέσα, να αποδεικνύουν έμπρακτα μέσα από την ιστορία τους, ότι με την κατάλληλη φροντίδα και επιμόρφωση, ο σακχαρώδη διαβήτης δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο για ένα παιδί να απολαύσει τη ζωή του στο μέγιστο.

Εάν είστε γονέας, φροντιστής ή επαγγελματίας υγείας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σειρά κινουμένων σχεδίων «Οι Κολλητοί του Διαβήτη», για να διδάξετε στα παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και στις οικογένειες τους πως να διαχειρίζονται τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Με την κατάλληλη φροντίδα και επιμόρφωση, ο σακχαρώδη διαβήτης δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο για ένα παιδί να απολαύσει τη ζωή του στο μέγιστο.

Τα επεισόδια της σειράς

Επεισόδιο 1: Γιατί χρειάζομαι ινσουλίνη;

Επεισόδιο 2: Πώς γίνεται η ένεση ινσουλίνης με σύριγγα;

Επεισόδιο 2.1: Πώς γίνεται η ένεση ινσουλίνης με πένα; (σύντομα διαθέσιμο)

Επεισόδιο 3: Πόση ινσουλίνη πρέπει να λαμβάνω;

Επεισόδιο 4: Χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και πως να το αναγνωρίσετε.

Μπορείτε να δείτε τη σειρά «Οι Κολλητοί του Διαβήτη» εδώ.

Share.
Exit mobile version