NEA

ΙΣΘ: Να θεσπιστεί ως ιδιώνυμο αδίκημα κάθε περιστατικό βίας στα νοσοκομεία

ΙΣΘ: Να θεσπιστεί ως ιδιώνυμο αδίκημα κάθε περιστατικό βίας στα νοσοκομεία

Η πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης μετά τα επανειλημμένα κρούσματα βίας σε δημόσιες δομές Υγείας είναι η θέσπιση της συγκεκριμένης παραβατικής συμπεριφοράς ως ιδιώνυμου αδικήματος με αυστηρότατες ποινές.

 

Ειδικότερα, παρακολουθώντας με ανησυχία τα περιστατικά βίας εναντίον του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) καταγγέλλει τα συγκεκριμένα κρούσματα βίας, με ανακοίνωσή του στην οποία καταθέτει και πρόταση αντιμετώπισης της κατάστασης αυτής, με άμεση εφαρμογή των διώξεων που ισχύουν για τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών ή λιμενικών υπαλλήλων:

«Καλούμε το υπουργείο Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα προστασίας των γιατρών που υπηρετούν στο ΕΣΥ σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε κάθε είδους λεκτική ή σωματική βία στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας απέναντι σε γιατρούς και προσωπικό να αποτελεί... ιδιώνυμο αδίκημα με αυστηρότατες ποινές. Σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για άλλες κατηγορίες εργαζομένων -όπως ελεγκτές ΔΟΥ- όποιος επιτίθεται, απειλεί, εξυβρίζει, προσβάλλει την προσωπικότητα ή προκαλεί σωματική βλάβη κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους, διώκεται με βάση ειδικές διατάξεις του ποινικού κώδικα, δηλαδή αυτές που ισχύουν για τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών ή λιμενικών υπαλλήλων».