NEA

Άναψε φωτιές το «μαύρο χρήμα» - Μηνύσεις και αγωγές Γεωργιάδη κατά Πολάκη

Άναψε φωτιές το «μαύρο χρήμα» - Μηνύσεις και αγωγές Γεωργιάδη κατά Πολάκη

Νέο επεισόδιο στην κόντρα Γεωργιάδη - Πολάκη σημειώθηκε την Δευτέρα με τον υπουργό Υγείας να προαναγγέλλει μηνύσεις και αγωγές σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή για την κόντρα των δύο ανδρών αποτέλεσε η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για το «μανιφέστο» που ανέβασε στα σοσιαλ μίντια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πολιτική των συνεργασιών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην οποία έκανε λόγω και για τη χρηματοδότηση των κομμάτων με μαύρο χρήμα.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο κ. Κασσελάκης υπαινίσσεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επί ημερών Τσίπρα έπαιρνε «μαύρα χρήματα», με αποτέλεσμα να δεχθεί τη νέα επίθεση του κ. Πολάκη.

Με την φράση που χρησιμοποίησε ο Κασσελάκης ότι «Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα χρήματα» εννοεί προφανώς ότι ο προηγούμενος Σύριζα προφανώς έπαιρνε… Διότι αν ποτέ δεν έπαιρνε ο Σύριζα μαύρα χρήματα τότε θα έλεγε: «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνει μαύρα» όχι «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνει μαύρα»…

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε επίσης ότι με όσα έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει ότι κάποιοι μέσα από το κόμμα του «τον παροτρύνουν να πάρει μαύρα χρήματα» και προέβη στην εκτίμηση ότι ακόμα έχουμε να δούμε πολλά επεισόδια στος σίριαλ των εσωκομματικών συγκρούσεων.

 

Πολάκης: Πήρες τουλάχιστον 2.200.000 σε βαλίτσα

«ΕΣΥ πάντως πήρες τουλάχιστον 2.200.000 σε βαλίτσα και δυο φακέλους!! Και σε αρχειοθέτησε ένας ΚΑΨΙΜΑΛΗΣ, εισαγγελέας κατ όνομα, για «αδιευκρίνιστα ποσά».. Επειδή εσύ βρωμείς, δεν λερώνουν και οι άλλοι!! Κατάλαβες λαδέμπορα;» έγραψε στην  οργισμένη απάντησή του ο Παύλος Πολάκης με τον υπουργό Υγείας να μη χάνει χρόνο και να σπεύδει να γνωστοποιεί την πρόθεσή του να καταθέσει μηνύσεις και αγωγές σε βάρος του βουλευτή.

 

Να μην κρυφτεί πίσω από την ασυλία
«Έδωσα ήδη εντολή στους δικηγόρους μου να καταθέσουν άμεσα και μήνυση και αγωγή κατά του @pavpol2222 θα λογοδοτήσει στο Δικαστήριο για όσα γράφει και λέει από εδώ και μπρος. Και ελπίζω να μην προσπαθήσει να κρυφτεί πίσω από την ασυλία του και εξευτελιστεί!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

 

Οι εξηγήσεις Γεωργιάδη για τα «αδιευκρίνιστα»

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές ο υπουργός Υγείας με μια εκτενή ανάρτησή του είχε αναφερθεί στην υπόθεση με τα αδιευκρίνιστα ποσά λέγοντας ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια χοντροκομμένη συκοφαντία.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του στις 4 Ιουνίου στο facebook, ανέφερε:

«Στον Δυτικό Κόσμο άπαντες είμαστε a priori αθώοι. Αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση του Διαφωτισμού και μία από τις μεγαλύτερες νίκες των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακόμη και οι κατηγορούμενοι για ένα αδίκημα είναι αθώοι, έως ότου κάποιο Δικαστήριο τους καταδικάσει, δηλ. η άσκηση ποινικής διώξεως από μόνη της δεν σημαίνει ενοχή, ονομάζεται τεκμήριο αθωότητος. 

Όλοι είμαστε αθώοι αλλά όχι όλοι ελεγμένοι, δηλ. αποδεδειγμένα αθώοι. Εγώ λόγω της σκευωρίας Novartis δεν είμαι μόνον αθώος όπως όλοι, αλλά και ελεγμένος αθώος. Ο έλεγχος μου κράτησε σχεδόν 4 χρόνια και διενεργήθηκε από όλες τις σχετικές Δικαστικές και Φορολογικές υπηρεσίες του Κράτους μας. 

Το Πόθεν Έσχες μου εξετάστηκε εξονυχιστικά επί Σύριζα με Πρόεδρο της Επιτροπής την κ. Χριστοδουλοπούλου και κρίθηκε άριστο. Τα προσωπικά μου οικονομικά στοιχεία  και της οικογενείας μου από την Εισαγγελέα Διαφθοράς κα Τουλουπάκη επί 3 χρόνια και τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Μπαρδάκη για ένα χρόνο.

Παράλληλα διατάχθηκε φορολογικός έλεγχος των εταιρειών μου και εμού από την ΑΑΔΕ. Μετά από όλους αυτούς τους ελέγχους κρίθηκε ότι δεν βρέθηκαν, ούτε καν αποχρώσες ενδείξεις, για να μου ασκηθεί έστω μία Δίωξη. Δίωξη δεν μου ασκήθηκε ούτε από την κα Τουλουπάκη επί Σύριζα. Όσοι έχουν γνώση το πόσο εύκολα ασκείται μία Δίωξη στην Ελλάδα, αντιλαμβάνονται ότι η Αρχειοθέτηση είναι αθώωση 

Μετ’επαίνου και όχι κάτι λιγότερο από αθώωση, όπως πιστεύει ο Σύριζα. 

Η φράση «αδιευκρίνιστα ποσά» που αναγράφει η πράξη αρχειοθετήσεως είναι τυπικός νομικός όρος, που αναφέρεται σε κάθε μορφή εισοδήματος που δεν είναι προϊόν μισθοδοσίας. Δηλ τα ποσά που παρουσίασε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis τυπικά τα περισσότερα είναι «αδιευκρίνιστα» για τον Ελληνικό Νόμο.

Στην περίπτωση μου για να διευκρινιστούν τα αδιευκρίνιστα διετάχθη ο έλεγχος στις εταιρείες μου και κρίθηκε ότι τα ποσά αυτά προέρχονται από τις εταιρίες μου νομίμως, όπως γράφεται στην προ τελευταία σελίδα την πράξης αρχειοθετήσεώς μου. 

Κάθε φορά που κάποιος πολιτικός μου αντίπαλος αναφέρεται σε μένα ως «αδιευκρίνιστος» είναι είτε άσχετος νομικά είτε είναι συκοφάντης και λασπολόγος. Και στον κόσμο του Σύριζα που το αναμασά διαρκώς το ερώτημα είναι ένα: ο Σύριζα που με ήλεγχε τόσα χρόνια είχε κάποιο λόγο να με προστατεύσει; Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες επί Σύριζα ή η Εισαγγελέας Διαφθοράς που διόρισε η Κυβέρνηση του Alexis Tsipras;

Κάπου πρέπει να μπει ένα φρένο στην πολιτική τοξικότητα! Εκτός αν θέλουμε ο “Πολακισμός” να γίνει ο κανόνας στην ζωή μας…»