ΠΑΘΗΣΕΙΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παράταση για τη διαβούλευση του ν/σ για τον Εθν. Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και το Εθνικό. Ινστιτούτο Νεοπλασιών

Παράταση για τη διαβούλευση του ν/σ για τον Εθν. Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και το Εθνικό. Ινστιτούτο Νεοπλασιών

Από τη Ρούλα Σκουρογιάννη 


Μετά τις ενέργειες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και την από 16/8/2018 επιστολή του στον υπ. Υγείας, Α. Ξανθό, δόθηκε παράταση για τη διαβούλευση του νομοσχεδίου για τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και το Εθνικό Ινστιτούτο Νεοπλασιών μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 14:00.

 

Υπενθυμίζουμε ότι την ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στη θέση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και την ίδρυση του Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση από τις 14 Αυγούστου.

 

Σκοπός του Οργανισμού, όπως αναφέρεται στο Άρθρο 2 της σύστασής του, «είναι η προάσπιση και προαγωγή της υγείας του πληθυσμού της Ελλάδας και ειδικότερα η προστασία της Δημόσιας Υγείας, ήτοι η πρόληψη νόσων, η αύξηση του προσδόκιμου ζωής και η προαγωγή της υγείας μέσω οργανωμένων προσπαθειών της πολιτείας και της κοινωνίας».

 

Προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου, ο υπουργός Υγείας καλεί όλους τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν καταθέτοντας προτάσεις. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 07/09/2018 και ώρα 14:00. Η ενημέρωση για την παράταση έχει ήδη καταχωρισθεί στον ιστότοπο της δημόσιας ηλεκτρονικής διαβούλευσης του ν/σ.

 

Για τη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση του νομοσχεδίου πατήστε ΕΔΩ