Μπριζολάκια κουνουπιδίου

Recipe by devs_cx2clgyyCourse: Κυρίως γεύμαCuisine: vegan, vegeterianDifficulty: Εύκολο
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

30

minutes
Calories

207

kcal

Ένας έξυπνος και εύκολος τρόπος, για εσάς που δυσκολεύεστε να βάλετε το κουνουπίδι στο διαιτολόγιο σας! Η γεύση του θα σας αποζημιώσει! Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed.
Το κουνουπίδι
-αποτελεί εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων (βιταμίνη C, K, B κ.α.)
-και περιέχει μοναδικά αντιοξειδωτικά, που προστατεύουν από την εμφάνιση διαφόρων ασθενειών, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά.
Στην συνταγή μας, ο συνδυασμός του με τα λιπαρά από το τυρί και το ελαιόλαδο αυξάνει σημαντικά την βιοδιαθεσιμότητα των πολύτιμων καροτενοειδών που περιέχει το κουνουπίδι.

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι

  • 4 κ.σ.ελαιόλαδο (60 mL)

  • 1/2 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

  • Κρεμμύδι σε σκόνη, σκόρδο σε σκόνη

  • Φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα

  • πάπρικα (περίπου 1/2 κ.γ. το καθένα)

  • αλάτι

  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Χωρίζουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και τα κόβουμε στην μέση έτσι ώστε να
    έχουμε μια φλατ επιφάνεια, για να δημιουργήσουμε τα μπριζολάκια μας.
  • Βάζουμε το κουνουπίδι σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λάδι, με τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο, και
    αλείφουμε τα μπριζολάκια μας στο ταψί, και από τις δύο πλευρές, έτσι ώστε να
    πάει παντού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το τριμμένη μοτσαρέλα και τα
    ξαναβάζουμε μέχρι το τυράκι μας να λιώσει.
  • Σερβίρουμε με τριμμένο μαιντανό.

Διατροφική ανάλυση (1 μερίδα)

  • Ενέργεια: 207 kcal
    Πρωτεΐνη: 5,9 g
    Υδατάνθρακες: 7,6 g
    Λιπαρά: 18,1 g
    Φυτικές ίνες: 3 g
Share.
Exit mobile version