Δαμάσκηνα με γιαούρτι για το ανοσοποιητικό    

Course: Επιδόρπιο, ΣνακCuisine: vegeterian, γλυκάDifficulty: Εύκολο
Servings

6

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time
Calories

1319

kcal

 Ετοιμάστε σε μόλις δέκα λεπτά ένα ελαφρύ γλυκό πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνη C

Υλικά

  • 500 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι

  • 600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος light

  • 2 κουταλιά ζάχαρη άχνη

  • κονιάκ

  • 2 κ.σ. αμυγδαλόψιχα

Εκτέλεση

  • Μουσκεύετε για 2 ώρες τα δαμάσκηνα σε μπράντι. Ψήνετε ελαφρά την αμυγδαλόψιχα.
  • Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σφιχτά με τη ζάχαρη άχνη και την ανακατεύετε προσεχτικά με το γιαούρτι.
  • Στραγγίζετε τα δαμάσκηνα και βάζετε μέσα στο καθένα τη μισή αμυγδαλόψιχα. Στη συνέχεια ανακατεύετε με την κρέμα.
  • Σερβίρετε πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη αμυγδαλόψιχα τριμμένη.

Τα οφέλη

  • Τα δαμάσκηνα ενισχύουν το ανοσοποιητικό Κι αυτό γιατί περιέχουν βιταμίνη C, που βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.
  • Διατροφική αξία:
    Ενέργεια (θερμίδες): 1319 kcal
    Πρωτεΐνη: 24,09 g
    Λίπος: 41,34 g
    Υδατάνθρακες: 232.16 g
Share.
Exit mobile version