Ομελέτα με μπρόκολο

Course: ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

10

minutes
Calories

kcal

Αυτή η ομελέτα με μπρόκολο είναι γευστική και πλούσια σε θρεπτικές ουσίες. Μπορείτε να τη σερβίρετε με ψωμί, αν θέλετε ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα για πρωινό ή ένα ελαφρύ γεύμα.

Υλικά

  • 2 αυγά

  • 1/4 φλιτζάνι γάλα

  • 1/2 φλιτζάνι μπρόκολο, ψιλοκομμένο

  • 1/4 φλιτζάνι τυρί τσένταρ, τριμμένο

  • 1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση

  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Αρχίστε θερμαίνοντας ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το γάλα. Προσθέστε το μπρόκολο, το τυρί, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά τα υλικά μαζί.
  • Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο στο θερμαινόμενο τηγάνι και διανείμετε το μείγμα της ομελέτας ομοιόμορφα.
  • Αφήστε την ομελέτα να ψήσει για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει στο κάτω μέρος.
  • Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο πιάτο για να αναστρέψετε την ομελέτα και να την ψήσετε για άλλα 2-3 λεπτά από την άλλη πλευρά.
  • Μεταφέρετέ την σε ένα πιάτο και σερβίρετέ την ζεστή.

Τα οφέλη

  • Σύμφωνα με μελέτες, θεωρείται ότι έχει «αντικαρκινικές» ιδιότητες.
Share.
Exit mobile version