Κρεμώδης μανιταρόσουπα
Course: Κυρίως γεύμαCuisine: vegan, vegeterianDifficulty: Μέτρια4
servings20
minutes15
minutes684
kcalΜανιταρόσουπα κρεμώδης και πεντανόστιμη σε 20 λεπτά! Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed
Η πανεύκολη αυτή συνταγή σου εγγυάται την τέλεια μανιταρόσουπα:
vegan, νηστίσιμη, κρεμώδης αλλά και πολύ ελαφριά με ελάχιστες θερμίδες!
Και μην ξεχνάμε την θρεπτική της αξία:
Τα μανιτάρια αποτελούν λαχανικό με ⚡️ελάχιστες θερμίδες (21 kcal/φλιτζάνι),αρκετές πρωτείνες (3 g/φλ.),φυτικές ίνες (1 gr/φλ.),και σημαντικές βιταμίνες όπως η βιταμίνη D , Β12, το αντιοξειδωτικό σελήνιο κ.α.
Υλικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λορίδες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κ.σ. αλεύρι
100 mL λευκό κρασί (1/2 φλ.)
1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
700 mL ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 3 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο
κρεμμύδι, και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα. - Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια, και τσιγαρίζουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Έπειτα, πασπαλίζουμε τα λαχανικά με αλεύρι και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Προσθέτουμε το λευκό κρασί, και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό λαχανικών, χαμηλώνουμε την φωτιά, και αφήνουμε την σούπα μας να βράσει για 20 λεπτά με κλειστό καπάκι.
- Για έξτρα κρεμώδες αποτέλεσμα, ανακατευουμε 2 φλιτζάνια από την σούπα μας στο μίξερ, και μεταφέρουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα.
Σημειώσεις
- Αν την θέλετε ακόμα πιο πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο πριν το τέλος έξτρα γάλα ή ρόφημα καρπών.
- Διατροφική ανάλυση
Ενέργεια: 171 kcal
Πρωτεΐνη: 4,9 g
Υδατάνθρακες: 12,7 g
Λιπαρά: 11 g
Φυτικές ίνες: 1,9 g