Κρεμώδης μανιταρόσουπα

Recipe by devs_cx2clgyyCourse: Κυρίως γεύμαCuisine: vegan, vegeterianDifficulty: Μέτρια
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

15

minutes
Calories

684

kcal

Μανιταρόσουπα κρεμώδης και πεντανόστιμη σε 20 λεπτά! Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed

Η πανεύκολη αυτή συνταγή σου εγγυάται την τέλεια μανιταρόσουπα:

vegan, νηστίσιμη, κρεμώδης αλλά και πολύ ελαφριά με ελάχιστες θερμίδες!

Και μην ξεχνάμε την θρεπτική της αξία:

Τα μανιτάρια αποτελούν λαχανικό με ⚡️ελάχιστες θερμίδες (21 kcal/φλιτζάνι),αρκετές πρωτείνες (3 g/φλ.),φυτικές ίνες (1 gr/φλ.),και σημαντικές βιταμίνες όπως η βιταμίνη D , Β12, το αντιοξειδωτικό σελήνιο κ.α.

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 500 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λορίδες

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 3 κ.σ. αλεύρι

  • 100 mL λευκό κρασί (1/2 φλ.)

  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο

  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

  • 700 mL ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 3 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο
    κρεμμύδι, και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια, και τσιγαρίζουμε για άλλα 10 λεπτά.
  • Έπειτα, πασπαλίζουμε τα λαχανικά με αλεύρι και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  • Προσθέτουμε το λευκό κρασί, και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό λαχανικών, χαμηλώνουμε την φωτιά, και αφήνουμε την σούπα μας να βράσει για 20 λεπτά με κλειστό καπάκι.
  • Για έξτρα κρεμώδες αποτέλεσμα, ανακατευουμε 2 φλιτζάνια από την σούπα μας στο μίξερ, και μεταφέρουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα.

Σημειώσεις

  • Αν την θέλετε ακόμα πιο πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο πριν το τέλος έξτρα γάλα ή ρόφημα καρπών.
  • Διατροφική ανάλυση
    Ενέργεια: 171 kcal
    Πρωτεΐνη: 4,9 g
    Υδατάνθρακες: 12,7 g
    Λιπαρά: 11 g
    Φυτικές ίνες: 1,9 g
Share.
Exit mobile version