Γλυκοπατάτα με χούμους και φασόλια κατά της υπέρτασης

Recipe by devs_cx2clgyyCourse: Κυρίως γεύμαCuisine: vegan, vegeterianDifficulty: Μέτρια
Servings

2

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

30

minutes
Calories

953

kcal

Η Χορταστική αλλά απλή στην προετοιμασία, γεμιστή γλυκοπατάτα με μαύρα φασόλια, λάχανο και σάλτσα χούμους είναι ένα φανταστικό μεσημεριανό 5 συστατικών σε ένα γεύμα!

Υλικά

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα, τριμμένη

  • ¾ φλιτζάνι λάχανο ψιλοκομμένο

  • 1 φλιτζάνι μαύρα φασόλια σε κονσέρβα, ξεπλυμένα

  • ¼ φλιτζάνι χούμους

  • 2 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση

  • Τρυπήστε τη γλυκοπατάτα παντού με ένα πιρούνι.
  • Αφήστε τη στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να μαγειρευτεί, 7 έως 10 λεπτά.
  • Πλύνετε το λάχανο και στραγγίστε το.
  • Τοποθετήστε σε μια μέτρια κατσαρόλα και σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές, μέχρι να μαραθεί.
  • Προσθέστε φασόλια και  μια ή δύο κουταλιές της σούπας νερό αν η κατσαρόλα είναι στεγνή.
  • Συνεχίστε το μαγείρεμα με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να αχνίσει το μείγμα 1 με 2 λεπτά.
  • Ανοίξτε τη γλυκοπατάτα και προσθέστε από πάνω το μείγμα λάχανου και φασολιών.
  • Συνδυάστε με το χούμους και 2 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα μικρό πιάτο. Προσθέστε επιπλέον νερό όσο χρειάζεται για να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.
  • Περιχύστε το dressing χούμους πάνω από τη γεμιστή γλυκοπατάτα.

Σημειώσεις

  • Διατροφική αξία(Ποσότητα ανά 532 g):
    Ενέργεια (θερμίδες): 953 kcal
    Πρωτεΐνη: 49,47 g
    Λίπος: 8,41 g
    Υδατάνθρακες: 175.55 g
  • Τα οφέλη
    Τα ευρήματα μελέτης που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση American Journal of Physiology – Endocrinology And Metabolism δείχνουν ότι οι τροφές που είναι πλούσιες σε κάλιο, όπως η γλυκοπατάτα συμβάλλουν στην επιτυχή ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Share.
Exit mobile version