Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
–
kcalΕτοιμάστε σε μόλις 20 λεπτά αυτά τα διαφορετικά κεφτεδάκια που είναι πολύ θρεπτικά και υγιεινά
Υλικά
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ (2 ουγκιές)
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού ξερή
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 1/2 φλιτζάνια κατεψυγμένο μπρόκολο, αποψυγμένο, αποξηραμένο και κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί, τα αυγά, την ψίχα ψωμιού, το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέστε το μπρόκολο στο μπολ και ανακατέψτε όλα τα υλικά για να αναμειχθούν ομοιόμορφα.
- Ρίξτε μια στρογγυλεμένη κουταλιά της σούπας από το μείγμα στο ταψί και σχηματίστε μια μπάλα. Αφήστε περίπου 2 εκατοστά ανάμεσα σε κάθε μπάλα.
- Ψήστε μέχρι να ροδίσουν τα κεφτεδάκια και το τυρί να φουσκώσει, περίπου 15 λεπτά.
- Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για 1 με 2 λεπτά πριν το βγάλετε από το σκεύος και σερβίρετε.
Τα οφέλη
- Το μπρόκολο, περιέχει ορισμένες ουσίες που φαίνεται να επιδρούν ευεργετικά στον οργανισμό και κατά ορισμένων μορφών καρκίνου.