Κεφτεδάκια από μπρόκολο

Course: ΣΥΝΤΑΓΗ
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

kcal

Ετοιμάστε σε μόλις 20 λεπτά αυτά τα διαφορετικά κεφτεδάκια που είναι πολύ θρεπτικά και υγιεινά

Υλικά 

  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ (2 ουγκιές)

  • 2 αυγά

  • 1/2 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού ξερή

  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

  • 2 1/2 φλιτζάνια κατεψυγμένο μπρόκολο, αποψυγμένο, αποξηραμένο και κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί, τα αυγά, την ψίχα ψωμιού, το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι.

  • Προσθέστε το μπρόκολο στο μπολ και ανακατέψτε όλα τα υλικά για να αναμειχθούν ομοιόμορφα.
  • Ρίξτε μια στρογγυλεμένη κουταλιά της σούπας από το μείγμα στο ταψί και σχηματίστε μια μπάλα. Αφήστε περίπου 2 εκατοστά ανάμεσα σε κάθε μπάλα.
  • Ψήστε μέχρι να ροδίσουν τα κεφτεδάκια και το τυρί να φουσκώσει, περίπου 15 λεπτά.
  • Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για 1 με 2 λεπτά πριν το βγάλετε από το σκεύος και σερβίρετε.

Τα οφέλη

  • Το μπρόκολο, περιέχει ορισμένες ουσίες που φαίνεται να επιδρούν ευεργετικά στον οργανισμό και κατά ορισμένων μορφών καρκίνου.
Share.
Exit mobile version