Nuggets ρεβυθιού

Course: vegetarianCuisine: vegetarianDifficulty: Μέτρια
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Aν αγαπάτε τις κοτομπουκιες, τότε σας έχω την πιο τραγανή και έξυπνη συνταγή για να βάλετε τα όσπρια στην διατροφή σας! Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed
Με ελάχιστα υλικά, χορτοφαγική και εξαιρετικά θρεπτική!
Τα μικρά παιδιά σίγουρα θα την λατρέψουν!
Εάν είστε vegan ή νηστεύετε αντικαταστήστε το αυγό με 1 κ.σούπας λιναρόσπορο!

Υλικά

  • 250 γρ. βρασμένα ρεβύθια (1 και ¼ φλ.)

  • 1 αυγό

  • 50 γρ. αλεύρι βρώμης (1/2 φλ.)

  • ½ κ.γ. πάπρικα, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, αλάτι

  • 50 γρ. Τριμμένη φρυγανιά (1/2 φλ.)

  • ¼ φλ νερό (60 mL)

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα βρασμένα ρεβύθια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
  • Για το αλεύρι βρώμης, ανακατεύουμε τις νιφάδες βρώμης στο μπλέντερ.
  • ε ένα μπολ βάζουμε τα πολτοποιημένα ρεβίθια ένα αυγό, τα καρυκεύματα, το αλεύρι βρώμης και το νερό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ζύμη.
  • Πλάθουμε τη ζύμη σε 15 λεπτά κομμάτια.
    Τα ραντίζουμε με λίγο νεράκι, και τα βουτάμε και από τις δύο πλευρές στην τριμμένη φρυγανιά.
  • Τοποθετούμε τα nuggets σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με ελαιόλαδο να πάει παντού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  200 Cγια 20 λεπτά, αναποδογυρίζοντας στον μισό χρόνο.

Διατροφική ανάλυση (1 nugget)


  • Ενέργεια: 83,2 kcal
    Πρωτεΐνη: 1,3 g
    Υδατάνθρακες: 9,3 g
    Λιπαρά: 3,9 g
    Φυτικές ίνες: 1,9 g
Exit mobile version