Ομελέτα λαχανικών σε τορτίγια

Course: ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

10

minutes
Calories

525

kcal

Ο πιο νόστιμος τρόπος να φας την ομελέτα σου; Μέσα σε μια φωλιά από τορτίγια
Γέμισε την τορτίγια σου με λαχανικά, αυγά και τυρί χαμηλών λιπαρών και έχεις το τέλειο comfort γεύμα. Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed

Υλικά

  • 1 τορτίγια 20 cm (40 g)

  • 2 αυγά

  • 3-4 ντοματίνια

  • ¼ πιπεριά

  • ½ φλ. σπανάκι

  • 1 κ.σ. ελιές

  • 2 κ.σ. τριμμένη μοτσαρέλα

  • αλάτι, πιπέρι

  • σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, πάπρικα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε μέσα σε ένα κυκλικό ταψάκι την τορτίγια, έτσι ώστε να σχηματίσουμε μια φωλιά.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα 2 αυγά με αλάτι, πιπέρι, και τα μπαχαρικά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στην τορτίγια.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά και τις ελιές, και πασπαλίζουμε από πάνω με την τριμμένη μοτσαρέλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-30 λεπτά.

Σημειώσεις

  • Διατροφική αξία:
    Ενέργεια (θερμίδες): 525 kcal
    Πρωτεΐνη: 30,02 g
    Λίπος: 24,02 g
    Υδατάνθρακες: 49.78 g
  • Τα οφέλη
    Ευρήματα μελετών δείχνουν ότι η ταυτόχρονη κατανάλωση ολόκληρων αυγών και λαχανικών μπορεί να αυξήσει την απορρόφηση των αντιοξειδωτικών καροτενοειδών που συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου και στην προστασία από τις ελεύθερες ρίζες .
Share.
Exit mobile version