Πέστο βασιλικού

Course: ΣάλτσαCuisine: ΙταλικήDifficulty: Εύκολο
Servings

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

10

minutes
Calories

87

kcal

Δώστε στη μακαρονάδα η στις σαλάτες σας μια νόστιμη, θρεπτική αλλά κυρίως υγιεινή “πινελια” Πέστο βασιλικού. Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed

Υλικά

  • 2 φλ. φύλλα φρέσκου βασιλικού

  • 2 κ.σ. κουκουνάρι

  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο

  • ½ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

  • ½ φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι και το σκόρδο στο μούλτι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το τυρί και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.
  • Διατηρείται για τουλάχιστον 1 μήνα.

Σημειώσεις

  • Διατροφική ανάλυση (1 κ.σούπας) 
    Ενέργεια: 87 kcal
    Πρωτεΐνη: 1,3 g
    Υδατάνθρακες: 0,9 g – σάκχαρα: 0,1 g
    Λιπαρά: 8,8 g – κορεσμένα: 1,1 g
    Φυτικές ίνες: 0,1 g
  • Τα οφέλη
    Σύμφωνα με μελέτες ο βασιλικός μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την κατάθλιψη που σχετίζεται με το χρόνιο στρες.
Share.
Exit mobile version