Ρόφημα αμυγδάλου

Recipe by devs_cx2clgyyCourse: ΡόφημαCuisine: Ρόφημα, vegan, vegeterianDifficulty: Εύκολο
Servings

servings
Prep time

15

hours 
Cooking time

40

minutes
Calories

107

kcal

Φτιάξτε μόνοι σας εύκολα και υγιεινά προϊόντα που αγοράζετε από το εμπόριο με 2-3 απλά βήματα.  Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed
Δοκιμάστε σήμερα να φτιάξετε το δικό σας ρόφημα αμυγδάλου.

Υλικά

  • 1 φλ. αμύγδαλα (140 γρ)

  • 4 φλ. νερό (1 λίτρο)

  • Προαιρετικά: 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 2 χουρμάδες, 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ με κρύο νερό, τόσο ώστε να τα καλύπτει, για τουλάχιστον 12 ώρες.
  • Σουρώνουμε τα αμύγδαλα και τα ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.
  • Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μαζί με 4 φλ. νερό. Εαν θελουμε το ρόφημα μας πιο γλυκό προσθέτουμε και εκχύλισμα βανίλιας, χουρμάδες, αλάτι.ψ Ανακατεύουμε το μείγμα για 1-2 λεπτά.
  • Για να το σουρώσουμε, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ που έχει πάνω μια υφασμάτινη πετσέτα. Μπορείτε να το σουρώσετε και σε σουρωτήρι με λεπτή σίτα ή σε ένα τουλπάνι.
  • Αποθηκεύουμε σε ένα μπουκάλι στο ψυγείο για 2-3 μέρες.

Διατροφική αξία (1 φλιτζάνι):

  • Ενέργεια: 107 kcal
    Πρωτεΐνη: 3,9 g
    Υδατάνθρακες: 4 g – σάκχαρα: 0,8 g
    Λιπαρά: 9,2 g
    Φυτικές ίνες: 2,3 g
  • [object Object]
  • [object Object]
Share.
Exit mobile version