Σαλάτα με φακές, κινόα και παντζάρια
Course: UncategorizedServings
2
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
382
kcalΝηστίσιμη και vegan. Με πρωτείνη υψηλής βιολόγικης αξίας, χάρη στον συνδιασμό της κινόας με τις φακές. Υπερπλούσια σε φυτικές ίνες, σίδηρο, βιταμίνες Β και σημαντικά αντιοξειδωτικά
Δοκιμάστε την!
Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc, Επιστημονικό Διευθυντή Nutrimed.
Υλικά
1 φλ. φακές βρασμένες (200 g)
1 φλ. Κινόα (185 g)
1 φλ. βρασμένα παντζάρια (170 g)
½ φλ. ρόκα
- Για το dressing
1 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
1-2 κ.σ. νερό για αραίωση
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μπολ μας τις φακές, την βρασμένη κινόα και τα παντζάρια κομμένα σε κυβάκια.
- Φτιάχνουμε την σος μας ανακατεύοντας ταχίνι, ελαιόλαδο, μουστάρδα και χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.
- Περιχύνουμε την σος στην σαλάτα μας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ρόκα.
Διατροφική ανάλυση (1 μερίδα)
- Ενέργεια: 382 kcal
Πρωτεΐνη: 16,3 g
Υδατάνθρακες: 51 g – σάκχαρα: 10,4 g
Λιπαρά: 26,2 g – κορεσμένα: 9,3 g
Φυτικές ίνες: 13 g