Σάντουιτς με τόνο Αλοννήσου

Recipe by devs_cx2clgyyCourse: Κυρίως γεύμα, ΒραδινόCuisine: ΠρωτεινικόDifficulty: Εύκολο
Servings

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

20

minutes
Calories

kcal

Ο τόνος, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, απολαύστε τον σε ένα υπέροχο σάντουιτς

Υλικά

  • 2 φύλλα μαρουλιού

  • 1 μέτριο κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο

  • 1 μέτριο ωμό μπρόκολο

  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

  • 150 γρ. τόνο Αλοννήσου

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα

  • ¼ μήλου ψιλοκομμένο

  • 2 ντοματάκια ψιλοκομμένα

  • 2 πίτες αραβικές

Εκτέλεση

  • Τοποθετείτε το μαρουλιού, το σέλινο και το μπρόκολο στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια. Προσθέτετε το μαϊντανό και το μήλο. Χτυπάτε λίγο ακόμα στο μπλέντερ. Το μείγμα θα πρέπει να γίνει παχύρρευστο. Το αδειάζετε σε ένα μπολ και καθαρίζετε καλά το μπλέντερ.
  • Βάζετε στο μπλέντερ τον τόνο και τη μαγιονέζα. Χτυπάτε ώστε το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  • Απλώνετε το μείγμα των λαχανικών στις δύο πίτες (ώστε να καλύψει περίπου τα ¾ της επιφάνειάς τους) και μετά απλώνετε με τον ίδιο τρόπο το μείγμα του τόνου. Στη συνέχεια, τοποθετείτε από πάνω μία στρώση από τα ψιλοκομμένα ντοματάκια.
  • Διπλώνετε την πίτα σφιχτά, χωρίς να χυθεί το μείγμα έξω. Κόβετε την κάθε πίτα στη μέση διαγώνια.

Τα οφέλη

  • Ο τόνος σε κονσέρβα, περιέχει υψηλές περιεκτικότητες σε ω-3 λιπαρά οξέα που είναι ευεργετικά για το καρδιαγγειακό.
Exit mobile version