Σπιτικές φλωρεντίνες αμυγδάλου

Recipe by devs_cx2clgyyCourse: ΣνακCuisine: vegeterian, ΙταλικήDifficulty: Εύκολο
Servings

18

servings
Prep time

2

hours 
Cooking timeminutes
Calories

kcal

Θυμάστε τις τραγανές φλωρεντίνες αμυγδάλου που τρώγαμε παιδιά; Ε, ήρθε η ώρα να τις ξαναφτιάξετε νόστιμα αλλά και υγιεινά! Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed
Το τραγανό αυτό γλυκάκι της Ιταλίας, είναι ένα μπισκότο με βάση τους ξηρούς καρπούς, που θυμίζει πολύ το παραδοσιακό μας παστέλι. Εδώ σας έχω λοιπόν την πιο υγιεινή του εκδοχή: χωρίς ζάχαρη, κρέμα γάλακτος και βούτυρο, αλλά με τα πιο αγνά και θρεπτικά υλικά! Δοκιμάστε τις!

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι βρώμη (100 γρ)

  • 4 κ. σουπας αλεύρι (100 γρ)

  • ¾ φλ. αμυγδαλοβούτυρο (100 γρ)

  • 1/2 φλ. σιρόπι σφενδάμου (100 mL)

  • 1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι

  • 80 γρ. σοκολάτα υγείας

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την βρώμη, το αλεύρι, το αμυγδαλοβούτυρο, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί, σε τετράγωνο σχήμα και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  • Κόβουμε το μείγμα σε τριγωνάκια.
  • Λιώνουμε την σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Βουτάμε τα τριγωνάκια στην λιωμένη σοκολάτα στην άκρη τους, και τα αφήνουμε να παγώσουν για τουλ. 1 ώρα.
  • Αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.

Σημειώσεις

Share.
Exit mobile version