Σπιτική μαγιονέζα

Recipe by devs_cx2clgyyCourse: ΣΟΣCuisine: vegeterian, ΕλληνικήDifficulty: Εύκολο
Servings

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time
Calories

118

kcal

Φτιάξτε μόνοι σας εύκολα και υγιεινά προϊόντα. Δείτε σήμερα πως θα φτιάξετε την δική σας σπιτική μαγιονέζα. Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed

Υλικά

  • 1 κρόκο αυγού

  • 1 κ. γλ. χυμό λεμονιού

  • 1 κ. γλ. ξύδι από λευκό κρασί

  • 1 κ. γλ. μουστάρδα

  • 1⁄4 κ. γλ. αλάτι

  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι

  • 1 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ έναν κρόκο, μουστάρδα, ξίδι, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός ή ραβδομπλεντερ.
  • Καθώς ανακατεύουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο μείγμα σε πολύ λεπτή (και αργή) ροή μέχρι να πήξει.
  • Εάν η μαγιονέζα σας είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο νερό για να αραιώσει.

Σημειώσεις

  • Διατηρείτε στο ψυγείο, για έως 5 ημέρες.
  •  Διατροφική αξία (1 κ. σούπας)
    Ενέργεια: 118 kcal
    Πρωτεΐνη: 0,2 g
    Υδατάνθρακες: 0 g
    Λιπαρά: 13,4 g – κορεσμένα: 1,8 g
Share.
Exit mobile version