Servings
6
servingsPrep time
10
minutesCooking time
10
minutesCalories
1895
kcalΥλικά
1/2 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζάνι άπαχο ή 1% γάλα
2 φλιτζάνια μαγειρεμένο καλαμπόκι (κονσέρβα και στραγγισμένο, κατεψυγμένο ή φρέσκο μαγειρεμένο)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε με τα αυγά και το γάλα.
- Προσθέστε το μείγμα αυγών και γάλακτος και το καλαμπόκι στο μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Λαδώνετε ελαφρά ένα μεγάλο τηγάνι ή ταψί. Ζεσταίνετε το τηγάνι ή το ταψί σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξτε τη ζύμη σε ζεστό ταψί για να φτιάξετε μεμονωμένες τηγανίτες.
- Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν στον πάτο.
- Γυρίστε και ψήστε από την άλλη πλευρά.
Σημειώσεις
- Διατροφική αξία:
Ενέργεια (θερμίδες): 1895 kcal
Πρωτεΐνη: 50,66 g
Λίπος: 29,19 g
Υδατάνθρακες: 364.29 g - Τα οφέλη
Η υψηλή περιεκτικότητά του καλαμποκιού σε φυτικές ίνες εξασφαλίζει ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των πεπτικών παθήσεων, όπως η δυσκοιλιότητα και οι αιμορροΐδες, καθώς και ο καρκίνος του παχέος εντέρου.