Τηγανίτες καλαμποκιού

Course: ΣνακCuisine: ΕλληνικήDifficulty: Εύκολο
Servings

6

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

10

minutes
Calories

1895

kcal

Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο

  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • 2 μεγάλα αυγά

  • 1/2 φλιτζάνι άπαχο ή 1% γάλα

  • 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο καλαμπόκι (κονσέρβα και στραγγισμένο, κατεψυγμένο ή φρέσκο μαγειρεμένο)

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε με τα αυγά και το γάλα.
  • Προσθέστε το μείγμα αυγών και γάλακτος και το καλαμπόκι στο μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Λαδώνετε ελαφρά ένα μεγάλο τηγάνι ή ταψί. Ζεσταίνετε το τηγάνι ή το ταψί σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξτε τη ζύμη σε ζεστό ταψί για να φτιάξετε μεμονωμένες τηγανίτες.
  • Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν στον πάτο.
  • Γυρίστε και ψήστε από την άλλη πλευρά.

Σημειώσεις

  • Διατροφική αξία:
    Ενέργεια (θερμίδες): 1895 kcal
    Πρωτεΐνη: 50,66 g
    Λίπος: 29,19 g
    Υδατάνθρακες: 364.29 g
  • Τα οφέλη
    Η υψηλή περιεκτικότητά του καλαμποκιού σε φυτικές ίνες εξασφαλίζει ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των πεπτικών παθήσεων, όπως η δυσκοιλιότητα και οι αιμορροΐδες, καθώς και ο καρκίνος του παχέος εντέρου.
Share.
Exit mobile version