Έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και έχουν κερδίσει (δικαίως) σημαντική θέση στο διαιτολόγιο μας! Ο λόγος για τα βούτυρα καρπών.



Παρασκευάζονται με πολτοποίηση των ξηρών καρπών και διατίθενται φυσικά και αυτούσια ή σε συνδυασμό με ένα ή περισσότερα συστατικά , όπως κακάο , φρούτα , ζάχαρη , άλλα έλαια κ.α. Ποια είναι , όμως , η διατροφική τους αξία και ποιο να προτιμώ;

☝Τα αλείμματα καρπών, ως μια πρώτη γενική παρατήρηση, είναι αρκετά θερμιδογόνα, άρα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

✅Το φυστικοβούτρο αποτελεί την καλύτερη πηγή πρωτεΐνης.

✅ Το φυστικοβούτυρο όμως, έχει και την υψηλότερη περιεκτικότητα των επιβλαβών κορεσμένων λιπαρών.

✅ Το αμυγδαλοβούτυρο και το ταχίνι  αποτελούν  την καλύτερη πηγή φυτικών ινών, που ως γνωστόν συμβάλλουν στην καλή υγεία του εντέρου.

✅ Το ταχίνι αποτελεί με διαφορά την καλύτερη πηγή σιδήρου, αλλά και ασβεστίου.

✅ Το αμυγδαλοβούτυρο αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την πρόσληψη της αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε.

Παρασκευάζονται από ξηρούς καρπούς , τα οποία είναι από τα πιο συχνά αλλεργιογόνα. Απαιτείται προσοχή σε πιθανές περιπτώσεις εμφάνισης αλλεργίας, κυριως σε παιδιά!

Στο εμπόριο κυκλοφορεί μεγάλη ποικιλία προϊόντων , που πολλές φορές περιέχουν πρόσθετα αλάτι , ζάχαρη , φοινικέλαιο και άλλα συστατικά που δεν είναι επιθυμητά.
Το νου σας λοιπόν στις ετικέτες τροφίμων.

Share.
Exit mobile version