Η σημερινή αναμέτρηση ξυπνά μνήμες παιδικής ηλικίας (της δικής μου σίγουρα) με το εύκολο γρήγορο και πεντανόστιμο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές, κρέμα και ζελέ (πολλοί το ονομάζουν και «φρυγανιά») εναντίον της trendy και βαρύγδουπης pavlova!

Θα εξομολογηθώ ότι στο μαμαδίστικο παραδοσιακό αυτό γλυκό είχα  εσφαλμένη αντίληψη της μερίδας☝….νόμιζα ότι το κομμάτι μου ήταν το ταψάκι😉.

Ας τα βάλουμε λοιπόν στο …διατροφικό ρινγκ 🥊

✅ Μια μερίδα του γλυκού «φρυγανιά», αποδίδει 269 θερμίδες, ενώ μια μερίδα pavlova, 460 θερμίδες! Άρα για όποιον θέλει να προσέξει το βάρος του, το μαμαδιστικο γλυκό υπερτερεί
✅ Στην pavlova οι θερμίδες προέρχονται κυρίως από τα κορεσμένα λιπαρά της κρέμας γάλακτος και της σαντιγί, που πολλές μελέτες τα έχουν συσχετίσει με αυξημένο καρδιοαγγειακό κίνδυνο.
✅ Αν στη “φρυγανιά” χρησιμοποιήσουμε άπαχο γάλα στην παρασκευή της κρέμας και ζελέ light, τότε οι θερμίδες της μειώνονται περίπου στο μισό ‼️

Αν υπήρχε το Προ-πο θα το έπαιζα στάνταρ 1 😀‼️

☝Ωστόσο, να θυμάστε αυτό που σας λέω πάντα : Όλα τα γλυκά έχουν θέση στο διαιτολόγιο μας αρκεί να είναι σωστά προσαρμοσμένα σε αυτό. Δηλαδή, ας μην φάμε ολόκληρο το κομμάτι pavlova που μας σερβίρεται, ας το μοιραστούμε ✌😀

Share.
Exit mobile version