Είναι και για σας η πίτσα μια ένοχη απόλαυση; Δείτε τις διαφορές της σπιτικής πίτσας με εκείνη του εμπορίου, όπως μας τις παρουσιάζει ο δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου, διαιτολόγος – διατροφολόγος
Εγώ θα σας πω πως με τα κατάλληλα υλικά, 2 κομμάτια πίτσα μπορούν να αποτελέσουν ένα πλήρες θρεπτικό γεύμα.‼️
👍Εάν δοκιμάσουμε να φτιάξουμε την πίτσα μας στο σπίτι, 🏠μπορούμε να γλυτώσουμε εκτός από χρήματα και αρκετές θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά.
💁🏻♂️Ακολουθήστε λοιπόν τα παρακάτω βήματα για μια πιο healthy εκδοχή της:
✅Φτιάξτε μόνοι σας την ζύμη της πίτσας με απλά υλικά για να είναι λεπτή και τραγανή, αποφεύγοντας τις έτοιμες αφράτες ζύμες με συντηρητικά και αρκετά σπορέλαια.
✅Επιλέξτε ένα τυρί χαμηλών λιπαρών, όπως η μοτσαρέλα, γκούντα light κ.α.
✅Αντικαταστήστε τα αλλαντικά, που είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά και θερμίδες, με ποικιλία λαχανικών όπως ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριά, μανιτάρια, ρόκα, ελιές κ.α.
✅Δώστε νοστιμιά στην πίτσα σας με φρέσκα μυρωδικά και σπιτική σάλτσα ντομάτας.
☝️Θυμηθείτε: Όλες οι γεύσεις έχουν θέση σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο. Ακόμα και να παραγγείλετε την αγαπημένη σας πίτσα, η ποσότητα που θα φάτε και η συχνότητα που θα το κάνετε, είναι αυτά που θα καθορίσουν και την συνολική ποιότητα της διατροφής σας.