Η θερμοκρασία έχει αρχίσει να ανεβαίνει, η λαχτάρα μας για ένα δροσερό παγωτό αυξάνεται και ήδη έχετε αρχίσει να τα ζητάτε να τα προσαρμόσουμε στο διαιτολόγιο μας‼️Πως θα κάνουμε όμως την κατάλληλη επιλογή και ποιο να προτιμήσουμε; Ο δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου, διαιτολόγος – διατροφολόγος συμβουλεύει…


Ας τα βάλουμε λοιπόν κάτω από το διατροφικό μας μικροσκόπιο 😉

🍨Παγωτό κρέμα: το κλασσικό παγωτό, αποτελείται κυρίως από  γάλα που χτυπιέται σε μίξερ αρκετές φορές και παγώνει και περιέχει γύρω στις 140 θερμίδες, οι οποίες αυξάνονται ανάλογα με τις γεύσεις που θα επιλέξουμε.


🍦Παγωτό μηχανής: είναι μαλακό και λιώνει πιο εύκολα, καθώς τα συστατικά του: γάλα, κρέμα γάλακτος, μίγμα παγωτού σε σκόνη αναμειγνύονται στην μηχανή και  παγώνει στιγμιαία. 1 κυπελάκι παγωτού μηχανής έχει γύρω στις 190 θερμίδες, με αρκετά λιπαρά και σάκχαρα.


🍨🥜Παρφέ: είναι πιο κρεμώδες και περιέχει αβγά, κρέμα γάλακτος, σαντιγί ή και βούτυρο και έξτρα γλασαρισμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, καφέ ή λικέρ. Μία μπάλα έχει γύρω στις 190 θερμίδες, και περιέχει αρκετά κορεσμένα λιπαρά.


Παγωτό 0%: παρασκευάζεται χωρίς ζάχαρη, με άλλα τεχνητά γλυκαντικά, και είναι μειωμένο σε λιπαρά, αποτελώντας μια καλύτερη διατροφική επιλογή για όσους θέλουν να προσέξουν τα επίπεδα σακχάρου τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν περιέχει θερμίδες (115 kcal η μπάλα).


🍧Σορμπέ: παρασκευάζεται με πολτό ή χυμό φρούτων με προσθήκη ζάχαρης. Έχει τις λιγότερες θερμίδες από τα υπόλοιπα είδη παγωτού (72 kcal η μπάλα), καθώς δεν περιέχει λιπαρά, και αποτελείται κυρίως από σάκχαρα.

💁🏻‍♂️Tip: Κανείς δεν πάχυνε τρώγοντας μια μπάλα παγωτό. Πάχυνε τρώγοντας ολόκληρο το κουβαδάκι 😉

Share.
Exit mobile version