Το παραδοσιακό μας γλυκό Βαρβάρα vs το γνωστό σε όλους  porridge.

📌 Η Βαρβάρα, αποτελεί ένα γλύκισμα από βρασμένο σιτάρι με σταφίδες και σερβίρεται με ξηρούς καρπούς και κανέλα , και συνηθίζεται να την ετοιμάζουν ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας. Από την άλλη πλευρά , το porridge ή αλλιώς oatmeal είναι ένας χυλός βρασμένης βρώμης σε γάλα ή νερό , και σερβίρεται με διάφορους συνδυασμούς. Συνήθως καταναλώνονται για πρωινό αλλά και σαν απογευματινό σνακ.

✅  Προκειται για δυο συνταγές με υψηλη θρεπτικη αξία, βιταμίνες, φυτικές ίνες, ωφέλιμα λιπαρά, ιχνοστοιχεία, που τα καθιστούν εξαιρετικές επιλογές.
✅ Ωστόσο η Βαρβάρα έχει ελαφρώς χαμηλότερη θερμιδική αξία από το porridge. Άρα για όποιον θέλει να προσέξει το βάρος του η Βαρβάρα υπερτερει☝
✅ Επίσης, το porridge περιέχει περισσότερα λιπαρά και μάλιστα κορεσμένα, δίνοντας στην παραδοσιακή μας επιλογή ένα ακόμα πλεονέκτημα 😉

Συμπερασματικά και τα δύο αποτελούν υγιεινές και θρεπτικές επιλογές που μπορούμε να εντάξουμε στην διατροφή μας χωρίς ενδοιασμούς‼️
Ωστόσο, θα δώσουμε ένα ελαφρύ διατροφικό προβάδισμα στη Βαρβάρα κι όχι φυσικά γιατί έπαιζε ….εντός έδρας !😉

Share.
Exit mobile version