Έντεκα μηνύσεις για παράνομα γραφεία διαιτολόγων – διατροφολόγων και για παράνομη άσκηση επαγγέλματος κατατέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στο X.
Όπως ανέφερε ο υπουργός, από τις 11 μηνύσεις που κατατέθηκαν, οι δύο αφορούν παράνομα γραφεία και οι εννέα περιπτώσεις παράνομης άσκησης του επαγγέλματος μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε επίσης ότι εξετάζονται ακόμα 36 αναφορές για παράνομη άσκηση του επαγγέλματος των διαιτολόγων – διατροφολόγων.
Στην ανάρτησή του την οποία συνοδεύει από την ανακοίνωση του Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος, ο Υπουργός Υγείας αναφέρει συγκεκριμένα:
«Το 2025 τον Μάιο ψηφίσαμε τη δημιουργία του επίσημου φορέα των Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, και μαζί τα νομικά εργαλεία για την παράνομη άσκηση του επαγγέλματος.
Την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκαν από το Σύλλογο 11 μηνύσεις, 2 για παράνομα γραφεία και 9 για παράνομη άσκηση επαγγέλματος μέσω social media. Εξετάζονται ακόμα 36 αναφορές μέσα από τη πλατφόρμα αναφορών του Συλλόγου https://hdna.gr/anafores/
Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι η απόλυτη προτεραιότητα μας και όλα τα εργαλεία που δημιουργούμε έχουν μόνο γνώμονα αυτό».
Δείτε την ανάρτηση Γεωργιάδη ΕΔΩ
