Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    Ο θάνατος Μαζωνάκη αναζωπυρώνει τη διαμάχη στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

    15/09/2026

    Από τη Λισαβόνα στην Αθήνα: Το μεγάλο στοίχημα της αποκεντρωμένης διάθεσης των Νοσοκομειακών Φαρμάκων

    15/09/2026

    ΕΛΑΣ: Ελεγκτικό κενό στην υγεία από το 2019 με την κατάργηση του ΣΕΥΥΠ από την κυβέρνηση

    15/09/2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      Ο θάνατος Μαζωνάκη αναζωπυρώνει τη διαμάχη στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

      15/09/2026

      Από τη Λισαβόνα στην Αθήνα: Το μεγάλο στοίχημα της αποκεντρωμένης διάθεσης των Νοσοκομειακών Φαρμάκων

      15/09/2026

      ΕΛΑΣ: Ελεγκτικό κενό στην υγεία από το 2019 με την κατάργηση του ΣΕΥΥΠ από την κυβέρνηση

      15/09/2026

      ΠΙΣ: «Παραπλανητικές διαφημίσεις στον χώρο της υγείας – Ανάγκη άμεσης και αυστηρής αντιμετώπισης»

      15/09/2026

      Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία: Ποιες εξετάσεις και επεμβάσεις δεν γίνονται νόμιμα

      15/09/2026
    • Επιστημονικα

      Οφθαλμικές σταγόνες βελτιώνουν τη νυχτερινή όραση των οδηγών, σύμφωνα με νέες κλινικές μελέτες

      11/09/2026

      Η πρώτη εγκεκριμένη θεραπεία για το σύνδρομο Rett φτάνει στην Ευρώπη

      10/09/2026

      Μικροπλαστικά στους πνεύμονες: Νέα ελληνική έρευνα συνδέει την έκθεσή τους με τον καρκίνο του πνεύμονα

      09/09/2026

      Νέο φάρμακο μειώνει σημαντικά τις παροξύνσεις της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας

      09/09/2026

      2,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως εκτίθενται σε παθητικό κάπνισμα

      08/09/2026
    • Πολιτικη Υγειας

      Άδ.Γεωργιάδης: Οι πολίτες θα γνωρίζουν μέσω app τι μπορεί να κάνει και τι όχι κάποιος γιατρός στο ιατρείο του

      14/09/2026

      Μ. Θεμιστοκλέους: Επιπλέον 1.000 νοσηλευτές θα έχουν πιάσει δουλειά στο ΕΣΥ έως τα μέσα Νοεμβρίου

      09/09/2026

      Ε. Αγαπηδάκη: Νέα «ασπίδα» πρόληψης για τον καρκίνο του δέρματος – Τι είπε για ΚΟΜΥ και παιδική παχυσαρκία

      08/09/2026

      ΔΕΘ: Ο χάρτης Μητσοτάκη για την Υγεία έως το 2031 – Πρόληψη, Dental Pass και φροντίδα ηλικιωμένων

      06/09/2026

      Τσίπρας: Αυξήσεις 500 ευρώ τον μήνα σε γιατρούς και νοσηλευτές – «Δεν υπάρχει ΕΣΥ χωρίς τους ανθρώπους του»

      03/09/2026
    • Ασθενεις

      Ε.Σ.Α.μεΑ.: Αμέριστη στήριξη στον Σύλλογο «ΜΙΤΟΣ» – άμεση λύση για τη λειτουργία της Δομής για τον Αυτισμό στην Πάτρα

      30/07/2026

      Χρόνια νοσήματα στις διακοπές, ο ασθενής δεν κάνει διάλειμμα από τη θεραπεία του

      24/07/2026

      Σαλμονέλα: Πώς θα καταλάβω ότι έχω μολυνθεί

      24/07/2026

      Χρόνια δυσκοιλιότητα: Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή της μέσω της διατροφής

      14/12/2025

      Triplex καρδιάς: Πότε είναι αναγκαίο – Ποια καρδιακά προβλήματα εντοπίζει

      29/11/2025
    • Καινοτομια

      Hepatrat: Ευρωπαϊκή πατέντα για τη συμβολή του σε ασθενείς με λιπώδες ήπαρ

      04/02/2026

      Στρατηγική συνεργασία LAMDA Development- Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου Healthcare Park

      18/12/2025

      BeeAutism: Οι Μέλισσες δημιουργούν για ένα γλυκό σκοπό

      16/12/2025

      Από τους εμφυτεύσιμους καταγραφείς καρδιακού ρυθμού στα wearables

      05/11/2025

      Νέα έκδοχα – νέος ορίζοντας: Τα «αόρατα» συστατικά που μπορεί να απογειώσουν την καινοτομία στα φάρμακα

      28/10/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ » Για την προαγωγή του εμβολιασμού είναι αναγκαία η ανάπτυξη εμβολιαστικής κουλτούρας
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Για την προαγωγή του εμβολιασμού είναι αναγκαία η ανάπτυξη εμβολιαστικής κουλτούρας

    09/04/2025Updated:09/04/20256 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp
    Παγκόσμια-Εβδομάδα-Ανοσοποίησης
    Απο αριστερά: Dr. J. Breda, Θ. Γεωργακοπούλου, Μ. Σακουφάκη, Δ. Τοπάλη
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Listen to this article

    Σε έναν κόσμο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει παλιές και νέες απειλές για τη Δημόσια Υγεία, τα εμβόλια παραμένουν ασπίδα ζωής, σώζοντας εκατομμύρια ανθρώπους, κάθε χρόνο, από νοσήματα που κάποτε ήταν θανατηφόρα. Στόχος παραμένει η ισότιμη πρόσβαση στον εμβολιασμό για όλους, ώστε καμία ζωή να μην απειλείται από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν, ενώ παράλληλα, η ανάπτυξη εμβολιαστικής κουλτούρας είναι θεμέλιο για μια υγιή κοινότητα που αξιοποιεί το σημαντικό «όπλο» πρόληψης, τον εμβολιασμό.

    Από τη Ρούλα Σκουρογιάννη

    Κάθε χρόνο, η Παγκόσμια Εβδομάδα Ανοσοποίησης υπενθυμίζει τη σημασία ενός από τα πιο αποτελεσματικά επιτεύγματα της σύγχρονης ιατρικής: τα εμβόλια. Με κεντρικό μήνυμα την προστασία της υγείας σε όλες τις ηλικίες, η εβδομάδα αυτή αποτελεί ευκαιρία για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με το κρίσιμο έργο της πρόληψης μέσω της ανοσοποίησης.

    Τα εμβόλια είναι βασικό κοινωνικό αγαθό

    «Τα εμβόλια, είναι μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις του 20ου αιώνα, καθώς συμβάλλουν, καθοριστικά, στην πρόληψη και στην προστασία από τα λοιμώδη νοσήματα.  Ο Πανελλήνιος Σύλλογος  Επισκεπτών Υγείας (ΠΣΕΥ/ΝΠΔΔ) συντάσσεται με τους φορείς υγείας, υποστηρίζοντας ότι ο εμβολιασμός είναι αναπόσπαστο στοιχείο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Τα εμβόλια είναι κρίσιμα για την πρόληψη και τον έλεγχο των μολυσματικών ασθενειών, ενισχύουν την παγκόσμια ασφάλεια υγείας και αποτελούν ζωτικό εργαλείο στην αντιμετώπιση της μικροβιακής αντοχής», τόνισε η Δρ. Μαρία Σακουφάκη, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας (ΠΣΕΥ/ΝΠΔΔ), κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που οργάνωσε ο Σύλλογος με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Ανοσοποίησης.

    Η πρακτική του εμβολιασμού στα φαρμακεία δεν λειτούργησε

    «Η πρακτική του εμβολιασμού στα φαρμακεία δεν λειτούργησε, καθώς ούτε τα ποσοστά εμβολιασμού αυξήθηκαν αλλά κυρίως οι πολίτες δεν έλαβαν το κατάλληλο εμβόλιο σύμφωνα με τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών» αναφέρει η κα Δέσποινα Τοπάλη, Γενική Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας – ΝΠΔΔ, Επισκέπτρια Υγείας, ΚΥ Κατερίνης, η οποία έδωσε μερικά ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία, για το 2024, όπου σημειώθηκαν

    ·         4.800% αύξηση των περιστατικών κοκκύτη και δυο θανάτους βρεφών

    ·         έναν θάνατο βρέφους από συγκυτιακό ιό (RSV),

    ·         3 θανάτους από μηνιγγιτιδόκκοκο σε διάστημα.

    ·         μείωση των ποσοστών του εμβολιασμού έναντι της γρίπης

    ·         ανησυχητική πτώση του ποσοστού εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας έναντι της γρίπης.

    1 στους 3 ενήλικες θα νοσήσει κάποια στιγμή από έρπητα ζωστήρα

    ·         Το 30% εκείνων που θα νοσήσουν από έρπητα ζωστήρα θα αναπτύξει μεθερπητική νευραλγία ή και δυνητικά σοβαρές επιπλοκές. Παρόλα αυτά, η εμβολιαστική κάλυψη, για τη νόσο δεν ξεπερνά το 12%, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα.

    ·         Χαμηλή είναι η εμβολιαστική κάλυψη και για πνευμονιόκοκκο, ένα βακτήριο που δημιουργεί  σοβαρές και επικίνδυνες για την υγεία ασθένειες, όπως πνευμονία, μηνιγγίτιδα, βακτηριαιμία, μέση ωτίτιδα κα.

    ·         Απογοητευτική είναι η εμβολιαστική κάλυψη για τον ΗPV, ένα εμβόλιο που προστατεύει από 6 διαφορετικές μορφές καρκίνου και κονδυλώματα, η οποία κατ εκτίμηση είναι στο 54% για τα κορίτσια και 30% για τα αγόρια.

    «Πρέπει να κατανοήσουμε ότι, μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς για την Covid-19, έχει επέλθει εμβολιαστική κόπωση στους πολίτες, οι οποίοι δεν ακολουθούν τις συστάσεις για εμβολιασμό. Δυστυχώς, το φαινόμενο της εμβολιαστικής κόπωσης καταγράφεται και στους επαγγελματίες υγείας και, σε συνδυασμό με τη διστακτικότητα για τους εμβολιασμούς, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τη δημόσια υγεία, κινδυνεύουμε να χάσουμε όσα με κόπο έχουμε καταφέρει τόσα χρόνια μέσω των Εθνικών Προγραμμάτων Εμβολιασμών και της εφαρμογής τους.

    Αρκεί άραγε να έχουμε ένα εξαιρετικό Εθνικό πρόγραμμα Εμβολιασμών τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες; Να έχουμε διαθεσιμότητα και κάλυψη του κόστους από τα ασφαλιστικά ταμεία;

    «Η απάντηση είναι  ότι είναι πολύ σημαντικό να τα  έχουμε όλα αυτά  και ευτυχώς τα έχουμε, αλλά δεν είναι από μόνα τους αρκετά. Απαιτείται η προαγωγή του εμβολιασμού και η κατανόηση τόσο από τους επαγγελματίες υγείας όσο και από τους πολίτες της αξίας των εμβολιασμών, της συνεισφοράς τους στην κοινωνία, στα εθνικά συστήματα  υγείας  και  στο μέλλον των  επόμενων γενεών αλλά και τη διασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής για τους ανθρώπους χωρίς τις επιπλοκές και τις αναπηρίες των νοσημάτων που μπορούν να προληφθούν με εμβολιασμό. Είναι αναγκαία η ανάπτυξη εμβολιαστικής κουλτούρας, εγγραματοσύνης του πληθυσμού και συστηματικής προσπάθειας μέσα από συνεργατικές προσπάθειες των πολιτών, των επαγγελματιών υγείας και της πολιτείας  για διατήρηση και αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού όπου απαιτείται κατέληξε η κα Δέσποινα Τοπάλη.

    Δράσεις του ΕΟΔΥ για την προαγωγή του εμβολιασμού

    Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 σημειώθηκε ανησυχητική παγκόσμια μείωση των ποσοστών εμβολιασμού, με αποτέλεσμα να υπάρχει επιτακτική ανάγκη να καλυφθούν τα εμβολιαστικά κενά που προκλήθηκαν από τυχόν χαμένες δόσεις και να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση στον εμβολιασμό», επεσήμανε η κα Θεανώ Γεωργακοπούλου, Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Πρόληψης Μεταδοτικών Νοσημάτων,Γενική Διεύθυνση Επιδημιολογικής Επιτήρησης,Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).  
    «O ΕΟΔΥ εκπόνησε μελέτη για την καταγραφή των γνώσεων, στάσεων και συνηθειών για τα εμβόλια COVID και γρίπης όπως επίσης και μελέτη καταγραφής της εμβολιαστικής κάλυψης με βάση τα δεδομένα συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ. Επίσης, έχει ξεκινήσει δράσεις για την αντιμετώπιση της διστακτικότητας έναντι των εμβολιασμών που αφορούν τόσο το γενικό πληθυσμό (καμπάνιες ενημέρωσης) όσο και τους επαγγελματίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (εκπαιδευτικά σεμινάρια ανά ΥΠΕ).» κατέληξε η κα Γεωργακοπούλου.

    Dr. Joao Breda: Ο εμβολιασμός αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του συστήματος πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας

    «Αν και συνιστά μία από τις πιο αποτελεσματικές δημόσιες υγειονομικές παρεμβάσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας, ωστόσο, ο εμβολιασμός εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρές αντιστάσεις στην Ευρώπη, όπως αποτυπώνουν ορισμένα ανησυχητικά στατιστικά δεδομένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δραματική αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς, που καταγράφουν τον υψηλότερο αριθμό των τελευταίων 25 ετών. Παρότι η Ελλάδα παραμένει σταθερός υποστηρικτής του εμβολιασμού, δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού. Αναμφίβολα, έχουμε ακόμη σημαντικό έργο μπροστά μας, έργο που απαιτεί ολοκλήρωση, ενώ ταυτόχρονα είναι ζωτικής σημασίας να προστατεύσουμε τα κεκτημένα μας. Προάγοντας την εκπαίδευση και εγγραμματοσύνη στον τομέα της υγείας, μπορούμε να επικεντρωθούμε στις ευάλωτες ομάδες, όπως τα παιδιά, τα άτομα με χαμηλό εισόδημα και οι ‘Έλληνες και Ελληνίδες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Αξιοποιώντας, παράλληλα, πλήρως τις υποδομές πρωτοβάθμιας και κοινοτικής υγειονομικής φροντίδας να ενισχύσουμε τη συνολική εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού», σύμφωνα με τον Dr. Joao Breda, Επικεφαλής του Γραφείου του Π.Ο.Υ. για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών στην Αθήνα, Ειδικό Απεσταλμένο του Περιφερειακού Διευθυντή του Π.Ο.Υ.  Ευρώπης και Επικεφαλής του Γραφείου του Π.Ο.Υ. στην Ελλάδα.

    «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παραμένει αφοσιωμένος στη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με σκοπό την προστασία του θεμελιώδους δικαιώματος όλων στην υγεία», τόνισε ο Δρ. Breda.

    Φέτος, καθώς το 2025 είναι το ενδιάμεσο σημείο της διεθνούς στρατηγικής για το εμβολιασμό έως το 2030, η Παγκόσμια Εβδομάδα Ανοσοποίησης (τελευταία εβδομάδα του Απριλίου) επικεντρώνεται όχι μόνο στα οφέλη του εμβολιασμού σήμερα, αλλά και στις δυνατότητες που προσφέρει για την υγεία των ανθρώπων τα επόμενα χρόνια. 

    Εμβολιασμός εμβόλιο hpv Έρπης ζωστήρας Παγκόσμια Εβδομάδα Ανοσοποίησης πνευμονιόκοκκος
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    προσφατα αρθρα

    Ο θάνατος Μαζωνάκη αναζωπυρώνει τη διαμάχη στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Από τη Λισαβόνα στην Αθήνα: Το μεγάλο στοίχημα της αποκεντρωμένης διάθεσης των Νοσοκομειακών Φαρμάκων

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΕΛΑΣ: Ελεγκτικό κενό στην υγεία από το 2019 με την κατάργηση του ΣΕΥΥΠ από την κυβέρνηση

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΠΙΣ: «Παραπλανητικές διαφημίσεις στον χώρο της υγείας – Ανάγκη άμεσης και αυστηρής αντιμετώπισης»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία: Ποιες εξετάσεις και επεμβάσεις δεν γίνονται νόμιμα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Υγεία στην εργασία: Η πρόληψη δεν σταματά στην αποφυγή των ατυχημάτων

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Η Ελλάδα της καινοτομίας: Πρόοδος με αντιφάσεις, σύμφωνα με νέα μελέτη της διαΝΕΟσις

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ισχυρό διπλωματικό μήνυμα στήριξης από τις ΗΠΑ στο δημόσιο σύστημα υγείας της Χίου

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Νίσυρος: 3.000 ευρώ επίδομα γέννησης και στόχος μηνιαία στήριξη έως τα 5 χρόνια

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Αυτοκτονίες στην ΕΕ: 48.370 νεκροί το 2023 – Στην Ελλάδα το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Αποκατάσταση της αλήθειας από τον ΙΣΑ για τον έλεγχο και την αδειοδότηση των ιατρείων

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σ. Κλοκώνη: Ευκαιρία για τους φαρμακοποιούς η εγγραφή στο Επαγγελματικό Ταμείο μέχρι τον Δεκέμβριο

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πρώτο στη Β. Ελλάδα και πέμπτο πανελλαδικά το «Γ. Παπανικολάου» στα νοσοκομεία-δότες οργάνων το 2025

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ν. Χαρδαλιάς: «Μπλόκο σε φορτίο σχεδόν 20 τόνων κονσερβοποιημένου τόνου από την Τουρκία»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Περισσότεροι από 1.700 πολίτες στη Δυτική Αττική έχουν επωφεληθεί από δωρεάν ιατρικές εξετάσεις

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Υπόθεση Γ. Μαζωνάκη: Διευκρινίσεις του ΙΚΠΙ για τη συμμετοχή της γιατρού του ιατρείου στο Κολωνάκι σε συνέδριο

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ευρωπαϊκή Ημέρα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Προστάτη – Τι προτείνουν οι σύγχρονες ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Άδ.Γεωργιάδης: Οι πολίτες θα γνωρίζουν μέσω app τι μπορεί να κάνει και τι όχι κάποιος γιατρός στο ιατρείο του

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    Μη χασετε
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ο θάνατος Μαζωνάκη αναζωπυρώνει τη διαμάχη στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

    15/09/20269 Mins Read
    Ο θάνατος του Γ Μαζωνάκη έφερε ξανά στο προσκήνιο ένα ζήτημα που ταλανίζει χρόνια τον χώρο της υγείας στην Ελλάδα: την έλλειψη ελέγχου…

    Από τη Λισαβόνα στην Αθήνα: Το μεγάλο στοίχημα της αποκεντρωμένης διάθεσης των Νοσοκομειακών Φαρμάκων

    15/09/2026

    ΕΛΑΣ: Ελεγκτικό κενό στην υγεία από το 2019 με την κατάργηση του ΣΕΥΥΠ από την κυβέρνηση

    15/09/2026

    ΠΙΣ: «Παραπλανητικές διαφημίσεις στον χώρο της υγείας – Ανάγκη άμεσης και αυστηρής αντιμετώπισης»

    15/09/2026
    Ροη Ειδησεων
    • Ο θάνατος Μαζωνάκη αναζωπυρώνει τη διαμάχη στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
    • Από τη Λισαβόνα στην Αθήνα: Το μεγάλο στοίχημα της αποκεντρωμένης διάθεσης των Νοσοκομειακών Φαρμάκων
    • ΕΛΑΣ: Ελεγκτικό κενό στην υγεία από το 2019 με την κατάργηση του ΣΕΥΥΠ από την κυβέρνηση
    • ΠΙΣ: «Παραπλανητικές διαφημίσεις στον χώρο της υγείας – Ανάγκη άμεσης και αυστηρής αντιμετώπισης»
    • Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία: Ποιες εξετάσεις και επεμβάσεις δεν γίνονται νόμιμα
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Όροι χρήσης
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2026 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Όροι χρήσης
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.