Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    Γ. Καλαμίτσης: Σημαντική εξέλιξη για τους ασθενείς με ηπατίτιδα Β και D η διάθεση των ΦΥΚ και από τα κοινοτικά φαρμακεία

    09/06/2026

    Νέα ΚΥΑ: Από 1η Ιουλίου οι εξαιρέσεις στη χρήση μολύβδου – Παράταση ισχύος έως το 2027

    09/06/2026

    Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει χρόνο για τους γιατρούς, αλλά η έλλειψη εκπαίδευσης φρενάρει την ασφαλή ενσωμάτωσή της

    09/06/2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      Γ. Καλαμίτσης: Σημαντική εξέλιξη για τους ασθενείς με ηπατίτιδα Β και D η διάθεση των ΦΥΚ και από τα κοινοτικά φαρμακεία

      09/06/2026

      Νέα ΚΥΑ: Από 1η Ιουλίου οι εξαιρέσεις στη χρήση μολύβδου – Παράταση ισχύος έως το 2027

      09/06/2026

      Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει χρόνο για τους γιατρούς, αλλά η έλλειψη εκπαίδευσης φρενάρει την ασφαλή ενσωμάτωσή της

      09/06/2026

      Καρκίνος: Η Ευρώπη πρέπει να μάθει να πληρώνει για όσα προλαμβάνονται

      09/06/2026

      Στρατηγική ενίσχυση για την UCB στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: Η Μαριάντζελα Οικονομοπούλου αναλαμβάνει επικεφαλής πρόσβασης και εξωτερικών υποθέσεων

      09/06/2026
    • Επιστημονικα

      Η επανάσταση των GLP-1: Πώς τα φάρμακα για την παχυσαρκία και τον διαβήτη θωρακίζουν τον οργανισμό έναντι του καρκίνου

      05/06/2026

      Νέοι δρόμοι στην Ογκολογία: Οι επαναστατικές μελέτες που αλλάζουν τον χάρτη στη μάχη με τον καρκίνο

      05/06/2026

      Ελπίδα με μέτρο για τον καρκίνο: Οι πραγματικές ανακοινώσεις του ASCO 2026 και η παγίδα των «θαυματουργών» τίτλων στη νόσο

      04/06/2026

      Ακτινοβολώντας τους όγκους του εγκεφάλου από μέσα προς τα έξω

      03/06/2026

      Έρευνα συνδέει τη χρήση των φαρμάκων GLP-1 με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού

      03/06/2026
    • Πολιτικη Υγειας

      Το στεγαστικό αντίδοτο στην υποστελέχωση: Μηνιαίο επίδομα 400 ευρώ για τους νέους γιατρούς στη Στερεά Ελλάδα

      09/06/2026

      Μητσοτάκης: Συνεχίζεται η αναβάθμιση του ΕΣΥ με νέες υποδομές και δομές φροντίδας

      08/06/2026

      Θεμιστοκλέους: «Από το “Υπουργείο Ασθένειας” στο “Υπουργείο Πρόληψης” – Η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει τον πολίτη πριν γίνει ασθενής»

      05/06/2026

      Σε φάση υλοποίησης τρία ευρωπαϊκά διαπεριφερειακά έργα ψηφιακής υγείας για ηλικιωμένους και νεογνά στη Θεσσαλονίκη

      21/05/2026

      «Συμμετέχω γιατί έχω γνώση»: Το εθνικό σχέδιο για την ποιοτική «απογείωση» των κλινικών μελετών στην Ελλάδα

      20/05/2026
    • Ασθενεις

      Χρόνια δυσκοιλιότητα: Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή της μέσω της διατροφής

      14/12/2025

      Triplex καρδιάς: Πότε είναι αναγκαίο – Ποια καρδιακά προβλήματα εντοπίζει

      29/11/2025

      Παιδικός διαβήτης: Σε ποια ηλικία εμφανίζεται – Ποια συμπτώματα εκδηλώνει

      23/11/2025

      Πεπτικό έλκος: Τα προειδοποιητικά συμπτώματα – Πότε γίνεται επικίνδυνο

      22/11/2025

      Μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Σε ποιες περιπτώσεις τη συστήνουν οι γιατροί

      15/11/2025
    • Καινοτομια

      Hepatrat: Ευρωπαϊκή πατέντα για τη συμβολή του σε ασθενείς με λιπώδες ήπαρ

      04/02/2026

      Στρατηγική συνεργασία LAMDA Development- Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου Healthcare Park

      18/12/2025

      BeeAutism: Οι Μέλισσες δημιουργούν για ένα γλυκό σκοπό

      16/12/2025

      Από τους εμφυτεύσιμους καταγραφείς καρδιακού ρυθμού στα wearables

      05/11/2025

      Νέα έκδοχα – νέος ορίζοντας: Τα «αόρατα» συστατικά που μπορεί να απογειώσουν την καινοτομία στα φάρμακα

      28/10/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ » Στα εργοστάσια της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην Τρίπολη ο Μητσοτάκης
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Στα εργοστάσια της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην Τρίπολη ο Μητσοτάκης

    29/04/20266 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp
    Μητσοτάκης Τρίπολη
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Listen to this article

    Ο παραγωγικός μετασχηματισμός τη χώρας γίνεται πράξη

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Τρίτη εγκαταστάσεις ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών στην Τρίπολη, όπου υλοποιούνται σημαντικές επενδύσεις οι οποίες ενισχύουν την εγχώρια παραγωγή φαρμάκων, στηρίζουν την τοπική οικονομία και δημιουργούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

    Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) Θεόδωρο Τρύφων και τον αντιπρόεδρο της ΠΕΦ Δημήτριο Δέμο, ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του νέου συγκροτήματος της DEMO, που θα είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής πενικιλινούχων και ογκολογικών φαρμάκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, του κέντρου παραγωγής της WIN MEDICA, το οποίο θα μπορεί να καλύψει άνω του 70% των εγχώριων αναγκών σε συγκεκριμένες θεραπευτικές κατηγορίες, και της ερευνητικής και παραγωγικής μονάδας της FARAN, όπου θα δίνεται έμφαση σε ενέσιμα σκευάσματα με παράλληλο στόχο τη μελλοντική παραγωγή βιοτεχνολογικών φαρμάκων.

    Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στις νέες υποδομές τονίστηκε ότι τα τρία έργα θα δημιουργήσουν περισσότερες από 1.500 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας επίσης στην παραμονή νέων επιστημόνων στην Ελλάδα αλλά και στο brain regain.

    Επισημάνθηκε ακόμη ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία στη διασφάλιση του φαρμακευτικού εφοδιασμού της ΕΕ, την προώθηση της έρευνας και την ενθάρρυνση της καινοτομίας, ενισχύοντας παράλληλα την παραγωγική αυτάρκεια της χώρας.

    Μετά την ξενάγηση ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Κάτι το οποίο εάν το συζητούσαμε πριν από κάποια χρόνια θα έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, έχει γίνει σήμερα πράξη εδώ, στην Τρίπολη.

    Θέλω, καταρχάς, να συγχαρώ τις δυναμικές επιχειρήσεις, τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες επέλεξαν αυτόν εδώ τον τόπο και αξιοποίησαν τα σημαντικά επενδυτικά κίνητρα που έδωσε η κυβέρνησή μας για να δημιουργήσουν καινοτόμες παραγωγικές μονάδες εδώ, στην Τρίπολη.

    Σε μία περιοχή η οποία αναζητούσε, και αναζητά σε έναν βαθμό ακόμα, ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, αποδείξαμε ότι η περιφερειακή ανάπτυξη και ο παραγωγικός μετασχηματισμός, η μετατόπιση δηλαδή οικονομικής δραστηριότητας σε κλάδους υψηλής προστιθέμενης αξίας, μπορεί πράγματι να γίνει πράξη.

    Εδώ, όπως είπε και ο κ. Δέμος, θα παράγονται ένα σημαντικό ποσοστό φαρμάκων, που θα καλύπτουν όχι μόνο τις ελληνικές, αλλά και τις ευρωπαϊκές ανάγκες.

    Καταλαβαίνω ότι σε μια εποχή που η συζήτηση για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης αποκτά ολοένα και περισσότερη δυναμική, πόσο σημαντική προστιθέμενη αξία για τη χώρα μας έχουν τέτοιου είδους επενδύσεις.

    Και βέβαια, επενδύσεις στην φαρμακοβιομηχανία δεν γίνονται μόνο εδώ στην Τρίπολη. Δεκάδες επενδύσεις σε όλη την Ελλάδα στα πλαίσια αυτού του πολύ σημαντικού εργαλείου, του clawback, το οποίο προτίθεται η κυβέρνησή μας να το συνεχίσει και να το ενισχύσει στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας.

    Θέλω να σταθώ, όμως, ιδιαίτερα στις θέσεις εργασίας οι οποίες δημιουργούνται. Μια νέα προοπτική για τα νέα παιδιά της Αρκαδίας, για τα νέα παιδιά της Πελοποννήσου, γι’ αυτούς οι οποίοι θα αναζητούν απασχόληση με καινούργια εργαλεία κατάρτισης, με προγράμματα κατάρτισης, έτσι ώστε να μπορούν να βρίσκουν δουλειά σε αυτές εδώ τις φαρμακοβιομηχανίες, με αμοιβές -να το πούμε και αυτό- σημαντικά υψηλότερες του μέσου μισθού που υπάρχει σήμερα στη χώρα μας, σε ένα περιβάλλον υπερσύγχρονο αλλά και εξαιρετικά ευχάριστο, με μια ποιότητα ζωής που μόνο η ελληνική περιφέρεια μπορεί να προσφέρει.

    Διότι όταν μπορεί να συνδυάσει κανείς τη ζωή στην ελληνική περιφέρεια με μια καλά πληρωμένη δουλειά, καταλαβαίνουμε πόσο ελκυστική μπορεί να γίνει και η αποκέντρωση, για την οποία τόσο συχνά μιλάμε, αλλά τελικά έχουμε δυσκολίες πάντα να την κάνουμε πράξη.

    Οπότε, πραγματικά, καλορίζικες οι καινούργιες μονάδες και ειδικά εδώ η μονάδα στην οποία βρισκόμαστε, που θα μπει πολύ σύντομα σε πλήρη παραγωγή.

    Και βέβαια να πω κάτι τελευταίο, ότι για εμάς η εξαγωγική φαρμακοβιομηχανία είναι κλάδος αιχμής που θα στηριχθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση. Διότι είναι κλάδος ο οποίος είναι και κλάδος υψηλής προστιθέμενης αξίας αλλά και κλάδος σημαντικής στρατηγικής αυτονομίας για τη χώρα μας.

    Έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό, έχουμε τους επιχειρηματίες που αναλαμβάνουν το ρίσκο να επενδύσουν. Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία νομίζω ότι καταλαβαίνει, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, τα προβλήματα του κλάδου και που θέλει να στηρίξει την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία προσφέροντας ανταγωνιστικό ποιοτικό φάρμακο στους Έλληνες ασθενείς, αλλά καλύπτοντας πανευρωπαϊκές αλλά και παγκόσμιες ανάγκες σε καινοτόμα φάρμακα.

    Οπότε και πάλι θερμά συγχαρητήρια».

    Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Κύριε Πρόεδρε, το 2019, με τη δική σας εντολή, εγώ και ο κ. Παπαθανάσης ως υπουργός Ανάπτυξης και Αναπληρωτής τότε, ψηφίσαμε τον πρώτο νόμο για το επενδυτικό clawback.

    Με τον Βασίλη Κοντοζαμάνη που βλέπω εκεί, ως αναπληρωτή υπουργό Υγείας, υπογράψαμε την πρώτη ΚΥΑ για την εφαρμογή του και με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, τον κ. Τρύφωνα και τον κ. Δέμο, ξεκινήσαμε να αναλαμβάνουμε τις πρώτες αιτήσεις.

    Και σήμερα, με μεγάλη υπερηφάνεια, σας παρουσιάζουμε τη μεγαλύτερη αλλαγή παραγωγικού μοντέλου που έχει συντελεστεί στην Ελλάδα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, σε έναν κλάδο που φτιάχνει θέσεις εργασίας καλά αμειβόμενες και προσελκύει καινοτομία και εξειδίκευση που έχει τόσο ανάγκη η χώρα.

    Ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη σας».

    Ο πρόεδρος της ΠΕΦ Θεόδωρος Τρύφων σημείωσε: «Ευχαριστούμε, που είστε εδώ. Με χαρά υποδεχόμαστε και εσάς και τον Υπουργό Υγείας στις επενδύσεις αυτές στην Τρίπολη Αρκαδίας.

    Με τις επενδύσεις αυτές δημιουργούμε αίσθημα ασφάλειας, επάρκειας και αυτάρκειας στον Έλληνα ασφαλισμένο για πολύ σημαντικές κατηγορίες φαρμάκων. Μπορούμε να καλύψουμε πάνω από 70% των αναγκών μέσα από παραγωγές στην Τρίπολη.

    Και βέβαια, σηματοδοτούμε και τη δυναμική που έχει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είμαστε ένας κλάδος ο οποίος αποδεικνύει ότι όταν η Ελλάδα θέλει, μπορεί να είναι ανταγωνιστική και στην παραγωγή και στην έρευνα.

    Το σύνθημά μας είναι “παράγουμε Ελλάδα, μένουμε Ελλάδα”».

    Ο αντιπρόεδρος της ΠΕΦ Δημήτριος Δέμος δήλωσε: «Υποδεχόμαστε σήμερα τον Πρωθυπουργό της χώρας μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Υπουργό Υγείας μας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε μία προσπάθεια που ξεκίνησε με τη σημερινή κυβέρνηση το 2019 και βλέπουμε σήμερα να υλοποιείται με πολύ μεγάλη επιτυχία.

    Ξεκινήσαμε μία προσπάθεια σε μία επαρχιακή πόλη σαν την Τρίπολη, με ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας την περίοδο εκείνη, και σήμερα βρισκόμαστε σε ένα hub φαρμακοβιομηχανίας, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πάρκα φαρμακοβιομηχανίας που υπάρχουν στις άλλες χώρες.

    Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση όπως ξεκινήσαμε, σήμερα να πούμε ότι το ελληνικό φάρμακο από την Τρίπολη μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του 30% των πενικιλινούχων φαρμάκων και το 30% των ογκολογικών ασθενών.

    Με αυτή τη μεγάλη επιτυχία στην Τρίπολη, με την παραγωγή πρώτων υλών και τελικών φαρμάκων σε ενέσιμη και πόσιμη μορφή, είμαστε περήφανοι γιατί βάζουμε την Ελλάδα στον χάρτη της Ευρώπης για το φάρμακο.

    Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας».

    Διαβάστε επίσης:

    • Μητσοτάκης: 40 νέες δομές ψυχικής υγείας και ραντεβού με ένα «κλικ» μέσω myHealth app
    Αδ. Γεωργιάδης Κυριάκος Μητσοτάκης
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    προσφατα αρθρα

    Γ. Καλαμίτσης: Σημαντική εξέλιξη για τους ασθενείς με ηπατίτιδα Β και D η διάθεση των ΦΥΚ και από τα κοινοτικά φαρμακεία

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Νέα ΚΥΑ: Από 1η Ιουλίου οι εξαιρέσεις στη χρήση μολύβδου – Παράταση ισχύος έως το 2027

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει χρόνο για τους γιατρούς, αλλά η έλλειψη εκπαίδευσης φρενάρει την ασφαλή ενσωμάτωσή της

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Καρκίνος: Η Ευρώπη πρέπει να μάθει να πληρώνει για όσα προλαμβάνονται

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Στρατηγική ενίσχυση για την UCB στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: Η Μαριάντζελα Οικονομοπούλου αναλαμβάνει επικεφαλής πρόσβασης και εξωτερικών υποθέσεων

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Laser μυωπίας το καλοκαίρι: Γιατί δεν πρέπει να το φοβόμαστε

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Το στεγαστικό αντίδοτο στην υποστελέχωση: Μηνιαίο επίδομα 400 ευρώ για τους νέους γιατρούς στη Στερεά Ελλάδα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δύο νέοι αξονικοί τομογράφοι και νέα Καρδιολογική Κλινική στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ολοκληρώθηκε η πρώτη AI Academy για τις Σπάνιες Παθήσεις

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυστική Ίνωση: Οι σύγχρονοι τροποποιητές της πρωτεΐνης CFTR έχουν αλλάξει ριζικά την πορεία της νόσου

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Μ. Θεμιστοκλέους: «Στις 3 ώρες και 40 λεπτά ο μέσος χρόνος αναμονής στα επείγοντα»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Αδ. Γεωργιάδης από την Καστοριά: «Τα νέα ΤΕΠ αποτελούν την καρδιά ενός σύγχρονου νοσοκομείου»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΙΟΒΕ: Οι ανισότητες στην Υγεία και τη Μακροχρόνια Φροντίδα παραμένουν βαθιές παρά τη συνολική βελτίωση των δεικτών

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ο Ελεύθερος Επαγγελματίας Ιατρός στην εποχή των πολύ μεγάλων Δομών

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ετοιμότητα κοινοτικών φαρμακείων για τη διαχείριση κρίσεων στην υγεία: Τα χρήσιμα παραδείγματα στα οποία αναφέρθηκε η PGEU

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Η μάχη κατά της παχυσαρκίας αλλάζει επίπεδο: Το νέο φάρμακο που στοχεύει το επικίνδυνο λίπος σε ήπαρ και κοιλιά

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΠΟΕΔΗΝ: Νέες κινητοποιήσεις εργαζομένων στην υγεία για τον αποκλεισμό από τα ΒΑΕ

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Κ. Τούτουζας, εξελέγη στο ΔΣ της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    Μη χασετε
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Γ. Καλαμίτσης: Σημαντική εξέλιξη για τους ασθενείς με ηπατίτιδα Β και D η διάθεση των ΦΥΚ και από τα κοινοτικά φαρμακεία

    09/06/20263 Mins Read
    Που συμφωνεί και που διαφωνεί ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» με τους φαρμακοποιούς για τον τρόπο διάθεσης των ΦΥΚ

    Νέα ΚΥΑ: Από 1η Ιουλίου οι εξαιρέσεις στη χρήση μολύβδου – Παράταση ισχύος έως το 2027

    09/06/2026

    Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει χρόνο για τους γιατρούς, αλλά η έλλειψη εκπαίδευσης φρενάρει την ασφαλή ενσωμάτωσή της

    09/06/2026

    Καρκίνος: Η Ευρώπη πρέπει να μάθει να πληρώνει για όσα προλαμβάνονται

    09/06/2026
    Ροη Ειδησεων
    • Γ. Καλαμίτσης: Σημαντική εξέλιξη για τους ασθενείς με ηπατίτιδα Β και D η διάθεση των ΦΥΚ και από τα κοινοτικά φαρμακεία
    • Νέα ΚΥΑ: Από 1η Ιουλίου οι εξαιρέσεις στη χρήση μολύβδου – Παράταση ισχύος έως το 2027
    • Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει χρόνο για τους γιατρούς, αλλά η έλλειψη εκπαίδευσης φρενάρει την ασφαλή ενσωμάτωσή της
    • Καρκίνος: Η Ευρώπη πρέπει να μάθει να πληρώνει για όσα προλαμβάνονται
    • Στρατηγική ενίσχυση για την UCB στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: Η Μαριάντζελα Οικονομοπούλου αναλαμβάνει επικεφαλής πρόσβασης και εξωτερικών υποθέσεων
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2026 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.