Η Novo Nordisk A/S ανακαλεί στην Ελλάδα, μια παρτίδα του φαρμακευτικού σκευάσματος  GlucaGen® HypoKit  που ενδείκνυται για τη θεραπεία της σοβαρής υπογλυκαιμίας, σε ινσουλινοθεραπευόμενους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Η συγκεκριμένη παρτίδα ανακαλείται από τις φαρμακαποθήκες, τα φαρμακεία και τους ασθενείς, στην Ελλάδα, μετά από έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία, στην οποία διαπιστώθηκε ότι ένας μικρός αριθμός (0,006%) των βελονών αποκολλούνταν από τη σύριγγα, σε ορισμένες παρτίδες του φαρμάκου. Για την προστασία της ασφάλειας των ασθενών, η Novo Nordisk αποφάσισε να ανακαλέσει την επηρεαζόμενη παρτίδα από την ελληνική αγορά.

Ο αριθμός και η ημερομηνία λήξης της ανακαλούμενης παρτίδας: Αριθμός παρτίδας: FS6X535, Ημερομηνία λήξης: 08/2018

Η εταιρεία συστήνει στους ασθενείς ή στους επαγγελματίες υγειονομικής περίθαλψης, να ελέγξουν τον αριθμό παρτίδας στη συσκευασία που κατέχουν, για να διαπιστώσουν εάν η συσκευασία ταυτίζεται με το συγκεκριμένο αριθμό παρτίδας. Ο αριθμός παρτίδας αναγράφεται επάνω στη συσκευασία του φαρμάκου, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. 

Η εταιρεία συνιστά, επίσης, στους ασθενείς που έχουν στην κατοχή τους την προαναφερόμενη παρτίδα να:

  • Επιστρέψουν το φάρμακο με τον παραπάνω αριθμό παρτίδας άμεσαστο φαρμακείο τους.
  • Να λάβουν δωρεάν αντικατάσταση του ίδιου φαρμάκου (άλλης παρτίδας) κατά την επιστροφή του προϊόντος με την προαναφερόμενη παρτίδα.
  • Να αναφέρουν οποιαδήποτε ανεπιθύμητη ενέργεια στο τμήμα Φαρμακοεπαγρύπνησης της Novo NordiskΕλλάς, είτε στον τηλεφωνικό αριθμό 2106071600 ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση GREECECYPRUSSAFETY@novonordisk.com.
  • Εάν κατέχουν το φάρμακο, με αριθμό παρτίδας που ΔΕΝ αναφέρεται παραπάνω, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και τους διαβεβαιώνει ότι το προϊόν θα δράσει για τη χρήση την οποία τους υποδείχθηκε.

Η Novo Nordisk, πιστή στη δέσμευσή της να διανέμει προϊόντα υψηλής ποιότητας, εκφράζει τη λύπη της για αυτή την απροσδόκητη κατάσταση, τις ανησυχίες και την ενόχληση που προκαλούνται στους ασθενείς και στους επαγγελματίες υγείας. Συνεργαζόμαστε στενά με τις αρμόδιες αρχές υγείας για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των ασθενών και να ελαχιστοποιήσουμε την αναστάτωση που προκαλεί αυτή η ανάκληση.

Share.
Exit mobile version