Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

Στην Ελλάδα όλα αυτά επί του παρόντος φαίνονται ακόμη μακρινά ωστόσο οι φαρμακοποιοί έχουν αγκαλιάσει και φροντίζουν να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις υπηρεσίες εκείνες που η ελληνική πολιτεία τους έχει ήδη αναγνωρίσει.

Έτσι ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 η 10η εξεταστική περίοδος για την πιστοποίηση διενέργειας αντιγριπικού εμβολιασμού και χορήγησης αντιτετανικού ορού για τους φαρμακοποιούς.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) και το Ινστιτούτο δια βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ), δύο χρόνια μετά την πρώτη περίοδο που ξεκίνησε ο αντιγριπικός εμβολιασμός από τα φαρμακεία ως επίσημα αναγνωρισμένη υπηρεσία ουσιαστικά δίνουν τη δυνατότητα πιστοποίησης στους νεοεισερχόμενους στο επάγγελμα να πιστοποιηθούν.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΠΦΣ (www.pfs.gr): «Ο εξεταζόμενος καλείται να αναγνώσει το εκπαιδευτικό υλικό που είναι αναρτημένο στην Ενότητα 2 στην πλατφόρμα του ΙΔΕΕΑΦ και εν συνεχεία να απαντήσει σε 15 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σε διάστημα τριάντα (30) λεπτών. Επιτυχής θεωρείται η εξέταση εφόσον έχουν απαντηθεί ορθά τουλάχιστον 12 από τις 15 ερωτήσεις. Οδηγίες για την εξεταστική δοκιμασία υπάρχουν αναρτημένες στην Ενότητα 3 της πλατφόρμας.

Το πιστοποιητικό αποστέλλεται 15 ημέρες μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εξέτασης και εφόσον έχει συμπληρωθεί το ηλεκτρονικό έντυπο Επικαιροποίησης Στοιχείων Χρήστη, το οποίο επίσης είναι αναρτημένο στην Ενότητα 3».

Σύμφωνα με τον Α’ Αντιπρόεδρο του ΠΦΣ και Πρόεδρο του ΙΔΕΕΑΦ κ. Σεραφείμ Ζήκα είναι σημαντικό πάντα να υπάρχει η καταχώρηση της διενέργειας του αντιγριπικού εμβολιασμού στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμού καθώς έτσι υπάρχει πραγματική, άμεση και αξιολογήσιμη χαρτογράφηση των εμβολιασμών του Εθνικού Προγράμματος στον πληθυσμό της χώρας και καταγράφεται ακριβώς και η μεγάλη συμβολή των φαρμακοποιών σε αυτήν τη συνολική προσπάθεια από όλους τους αρμόδιους επιστήμονες υγείας.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει τονίσει τη σημασία της πρόσβασης των φαρμακοποιών στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμού, κάνοντας λόγο για «μια κατάκτηση του Κλάδου μας» που «εντάσσει δικαιωματικά τους φαρμακοποιούς στους πρωταγωνιστές της Δημόσιας Υγείας στη Χώρα μας».

Share.
Exit mobile version