Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπό ανέγερση Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ

    21/05/2026

    Φρ. Παπασύρης για ελλείψεις φαρμάκων: Ο φαρμακοποιός shock absorber χωρίς καμιά θεσμική αναγνώριση ή αποζημίωση

    21/05/2026

    Νοσοκομείο Λήμνου: Όταν η υποστελέχωση των νησιωτικών δομών βαφτίζεται «κανονικότητα»

    21/05/2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπό ανέγερση Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ

      21/05/2026

      Φρ. Παπασύρης για ελλείψεις φαρμάκων: Ο φαρμακοποιός shock absorber χωρίς καμιά θεσμική αναγνώριση ή αποζημίωση

      21/05/2026

      Νοσοκομείο Λήμνου: Όταν η υποστελέχωση των νησιωτικών δομών βαφτίζεται «κανονικότητα»

      21/05/2026

      Ο Άδ.Γεωργιάδης ζήτησε την απομάκρυνση αναισθησιολόγου από το ΕΣΥ γιατί ζήτησε φακελάκι

      21/05/2026

      Σε φάση υλοποίησης τρία ευρωπαϊκά διαπεριφερειακά έργα ψηφιακής υγείας για ηλικιωμένους και νεογνά στη Θεσσαλονίκη

      21/05/2026
    • Επιστημονικα

      Η συστηματική άσκηση «κλειδί» για ποιοτικό ύπνο, λιγότερο στρες και καλύτερη υγεία

      20/05/2026

      Νέα ελπίδα για τα παιδιά με γλοίωμα χαμηλού βαθμού: Έγκριση για μια καινοτόμο στοχευμένη θεραπεία στην Ευρώπη

      18/05/2026

      Χοληστερίνη: Ένας στους πέντε μπορεί να έχει αυτόν τον απρόσμενο παράγοντα κινδύνου χωρίς να το γνωρίζει

      15/05/2026

      Μπορούν τα «μαγικά μανιτάρια» να χρησιμοποιηθούν ως φάρμακα για την κατάθλιψη;

      15/05/2026

      Καμία σαφής σύνδεση μεταξύ της χρήσης αντικαταθλιπτικών κατά την εγκυμοσύνη και του αυτισμού στα παιδιά

      15/05/2026
    • Πολιτικη Υγειας

      Σε φάση υλοποίησης τρία ευρωπαϊκά διαπεριφερειακά έργα ψηφιακής υγείας για ηλικιωμένους και νεογνά στη Θεσσαλονίκη

      21/05/2026

      «Συμμετέχω γιατί έχω γνώση»: Το εθνικό σχέδιο για την ποιοτική «απογείωση» των κλινικών μελετών στην Ελλάδα

      20/05/2026

      Μ. Θεμιστοκλέους: Το ΕΣΥ επανακτά την ελκυστικότητά του για τους νέους γιατρούς – Όλες οι αλλαγές σε προσλήψεις, αναμονές και υποδομές

      19/05/2026

      Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος υγείας

      06/05/2026

      ΠΑΣΟΚ: Η «ψυχιατρική μεταρρύθμιση» αποδυνάμωσε τις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας

      06/05/2026
    • Ασθενεις

      Χρόνια δυσκοιλιότητα: Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή της μέσω της διατροφής

      14/12/2025

      Triplex καρδιάς: Πότε είναι αναγκαίο – Ποια καρδιακά προβλήματα εντοπίζει

      29/11/2025

      Παιδικός διαβήτης: Σε ποια ηλικία εμφανίζεται – Ποια συμπτώματα εκδηλώνει

      23/11/2025

      Πεπτικό έλκος: Τα προειδοποιητικά συμπτώματα – Πότε γίνεται επικίνδυνο

      22/11/2025

      Μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Σε ποιες περιπτώσεις τη συστήνουν οι γιατροί

      15/11/2025
    • Καινοτομια

      Hepatrat: Ευρωπαϊκή πατέντα για τη συμβολή του σε ασθενείς με λιπώδες ήπαρ

      04/02/2026

      Στρατηγική συνεργασία LAMDA Development- Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου Healthcare Park

      18/12/2025

      BeeAutism: Οι Μέλισσες δημιουργούν για ένα γλυκό σκοπό

      16/12/2025

      Από τους εμφυτεύσιμους καταγραφείς καρδιακού ρυθμού στα wearables

      05/11/2025

      Νέα έκδοχα – νέος ορίζοντας: Τα «αόρατα» συστατικά που μπορεί να απογειώσουν την καινοτομία στα φάρμακα

      28/10/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » Φαρμακειο » Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Φαρμακευτικής Φροντίδας – Γιατί είναι σημαντική η συμμετοχή του
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Φαρμακευτικής Φροντίδας – Γιατί είναι σημαντική η συμμετοχή του

    20/02/20266 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp
    PCNE φαρμακευτικός σύλλογος Ηρακλείου
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Listen to this article

    Ήδη ο ΦΣΗ προχώρησε, όπως ανέφερε στο DailyPharmaNews  o κ. Μάριος Σπανάκης, Επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου, στη μετάφραση ενός εργαλείου που βοηθά στη συμμόρφωση των ασθενών στη θεραπεία το οποίο μάλιστα ετοιμάζεται να το εφαρμόσει στην καθημερινή πράξη. 

    Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

    Ως μία σημαντική επιτυχία για τον Σύλλογο και τους φαρμακοποιούς – μέλη του χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Αριστοτέλης Σκουντάκης την ένταξη του στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Φαρμακευτικής Φροντίδας (Pharmaceutical Care Network Europe – PCNE).

    Με σχετική ανάρτησή του στο fb ο κ. Σκουντάκης εξηγεί γιατί για ποιο λόγο θεωρεί σημαντική την αποδοχή του ΦΣΗ μετά από ψηφοφορία, ως μέλους ενός πανευρωπαϊκού οργάνου που μεταξύ των άλλων προάγει τη φαρμακευτική επιστήμη τεκμηριώνει επιστημονικά τον ρόλο του κοινοτικού φαρμακοποιού ως υγειονομικού επιστήμονα και τεκμηριώνει επιστημονικά τον ρόλο του κοινοτικού φαρμακοποιού ως υγειονομικού επιστήμονα.

    Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι ο ΦΣΗ είναι ο πρώτος και μοναδικός φαρμακευτικός Σύλλογος που συμμετέχει σε αυτό το Δίκτυο.

    Στην ανάρτησή του, την οποία έκανε αμέσως μετά την ψηφοφορία που έγινε στο πλαίσιο του διήμερου συνεδρίου που πραγματοποίησε στη Βιέννη  το Δίκτυο στις 17 και 18 Φεβρουαρίου και έκανε αποδεκτό το αίτημα του ΦΣΗ ο κ. Σκουντάκης αναφέρει τα εξής:   

    «Σήμερα πετύχαμε κάτι σημαντικό για τον ΦΣΗ και τα μέλη του. Ο ΦΣΗ έγινε, μετά από ψηφοφορία, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φαρμακευτικής Φροντίδας, ενός οργανισμού που αποτελείται από κοινοτικούς φαρμακοποιούς, καθηγητές πανεπιστημίων, στελεχών της φαρμακευτικής αγοράς, ερευνητών και πολλών άλλων που εργάζονται στο χώρο του φαρμάκου και της φαρμακευτικής . Ο ΦΣΗ απέδειξε ότι ένας Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει το επίπεδο και μπορεί να συμμετάσχει θεσμικά σε ενα πανευρωπαϊκό όργανο που προάγει την φαρμακευτική επιστήμη, τεκμηριώνει επιστημονικά τον ρόλο του κοινοτικού φαρμακοποιού ως υγειονομικού επιστήμονα που μπορεί να προκαλέσει με την εργασία του και την συμμετοχή του σε ερευνητικά προγράμματα την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών προς τους ασθενείς με ταυτόχρονη μείωση των δαπανών που απαιτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Είμαι πολύ ευγνώμων στον συνάδελφο Marios Spanakis για την συνεισφορά του και την πολύτιμη ακαδημαϊκή καθοδήγηση του. Επίσης ευχαριστώ απεριόριστα το ΔΣ του ΦΣΗ που στηρίζει πάντα με προθυμία το έργο της επιστημονικής επιτροπής. Ο ΦΣΗ δημιουργεί μια πολύτιμη παρακαταθήκη για τους κοινοτικούς φαρμακοποιούς και την πρωτοβάθμια φαρμακευτική φροντίδα. Επόμενο ραντεβού στο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Μαΐου από τον ΦΣΗ».

    Το DailyPharmaNews επικοινώνησε με τον κ. Μάριο Σπανάκη, Επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, ο οποίος επίσης υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής του Συλλόγου στο Ευρωπαϊκό αυτό Δίκτυο. «Είναι σημαντικό ότι έγινε δεκτή η συμμετοχή του φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου που θα εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Σκουντάκη. Έγινε επίσης δεκτή και η δικιά μου συμμετοχή ατομικά, ως μέλος του δικτύου με βάση το γεγονός ότι υπάρχει κι ένας ερευνητικός ρόλος δικός μου μέσα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης ενώ παράλληλά είμαι μέλος του ΦΣΗ».

    Όπως εξήγησε μιλώντας για το PCNE, αυτή είναι μία προσπάθεια σύνδεσης ερευνητικών, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με φαρμακοποιούς της κοινότητας, κλινικούς φαρμακοποιούς σε νοσοκομεία κλπ στη λογική της ανάπτυξης εργαλείων παρεμβάσεων που σχετίζονται με τη φαρμακευτική φροντίδα σ’ ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο. Μία προσπάθεια κοινής αναζήτησης σε ερευνητικό επίπεδο που πλέον προχωρά και σε επίπεδο παρέμβασης και κλινικών εφαρμογών

    Η αποδοχή της συμμετοχής του ΦΣΗ αλλά και εμένα προσωπικα στο PCNE,  ως μέλη της γενικής συνέλευσης του, ήρθε ως επιστέγασμα μίας συστηματικής προσπάθειας. Όπως είπε ο Δρ. Σπανάκης «τα τελευταία χρόνια με τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η επιστημονική επιτροπή αλλά και ο ίδιος ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου, όπως η ανάπτυξη και των συνεργασιών με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ίδρυμα Τεχνολογία και Έρευνας, αλλά και η διορατικότητα του προέδρου του ΦΣΗ κ. Σκουντάκη, μας βοήθησαν να προσεγγίσουμε το δίκτυο στη λογική μίας δυνητικής συνεργασίας.Πέρυσι ο ΦΣΗ συμμετείχε στο ετήσιο συνέδριο του Δικτύου, όπου παρουσίασε το πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης που διοργανώνει ο ΦΣΗ σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης “Προηγμένη εκπαίδευση στις Φαρμακευτικές Επιστήμες & την Κοινοτική Φαρμακευτική”.  Στο PCNE εντάχθηκαμε ως μέλη της Ομάδας Ανάπτυξης Παρεμβάσεων Συμμόρφωσης (Adherence Working Group, όπως λέγεται) η οποία  αναπτύσσει και εφαρμόζει ένα πιστοποιημένο εργαλείο εκτίμησης της συμπεριφοράς όσον αφορά τη συμμόρφωση στη φαρμακοθεραπεία το οποίο ονομάζεται “15-STARS”. Το εργαλείο που αφορά ένα ερωτηματολόγιο περιλαμβάνει 15 ερωτήσεις για το θέμα της συμμόρφωσης, και η επιστημονικη επιτροπή του ΦΣΗ το μετάφρασε και το προσάρμοσε στα ελληνικά. Φέτος η παρουσία μας στο συνέδριο αφορούσετην επικύρωση της αίτησης μας να ενταχθούμε ως μέλη στη γενική συνέλευση του Δικτύου. Είχα προσωπικά την ευκαιρία να δείξω την ερευνητική μου δουλειά σε θέματα φαρμακευτικής φροντίδας και ο κ Σκουντάκης τους στόχους του ΦΣΗ. Η αποδοχή μας μαζί με άλλους επιστήμονες από την Ευρώπη αποτελεί μια ιδιαίτερη επιτυχία καθώς θα μπορούμε πλέον να εκφράζουμε την άποψη μας σε θέματα φαρμακευτικής φροντίδας και να συνδιαμορφώνουμε προτάσεις μαζί με όλα τα μέλη του Δικτύου. Επίσης είχαμε τη χαρά να  παρουσιάσουμε την ελληνική μετάφραση του “15-STARS” αλλά και της εφαρμογής του σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα αξιολόγησης της συμμόρφωσης, όπου χρησιμοποιούσαμε ως δείγμα πληθυσμού τους ίδιους τους φαρμακοποιούς ρωτώντας τους εάν κάνουν οι ίδιοι αυτό που κηρύττουν, εάν οι ίδιοι δηλαδή συμμορφώνονται σε μία αγωγή που λαμβάνουν όπως θα έπρεπε να συμβουλέψουν και τους ασθενείς. Μάλιστα πήρε και πάρα πολύ καλές κριτικές ως ιδέα. Η συγκεκριμένη δουλειά όπως και η περυσινή μας παρουσίαση θα δημοσιευτούν στα πρακτικά του συνεδρίου στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Research in Social and Administrative Pharmacy. Το 15-STARS είναι πλέον επίσημα μεταφρασμένο στα ελληνικά και θα αρχίσει να χρησιμοποιείται σε μία σειρά δράσεων που περιλαμβάνει κι ένα πιλοτικό πρόγραμμα εκτίμησης συμπεριφορών, ένα πρόγραμμα που θα τρέξει σε συνεργασία του ΦΣΗ με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Εμμανουήλ Συμβουλάκη». Επίσης η μέχρι πρότινος πρόεδρος του συμβουλίου του PCNE Δρ Ivana Tadić θα δώσει την εναρκτήρια ομιλία στο επικείμενο 17ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο που φέτος διοργανώνει ο ΦΣΗ.

    Καταλήγοντας ο κ. Σπανάκης τόνισε και πάλι τη σημασία της συμμετοχής του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου στο ευρωπαϊκό αυτό δίκτυο λέγοντας ότι «δίνει τη δυνατότητα σε ερευνητικά/ακαδημαϊκά ιδρύματα, σε φαρμακοποιούς, Συλλόγους Φαρμακοποιών να συνδιαλέγονται, να συνομιλούν, να συνεργάζονται σε επίπεδο παροχής φαρμακευτικής φροντίδας. Ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το τι είναι η φαρμακευτική φροντίδα και τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτήν συντονισμένα για όλα τα φαρμακεία της Ευρώπης, με προσαρμογές στις ανάγκες της κάθε χώρας. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό που αλλάζει και το πεδίο, τεκμηριώνει επιστημονικά και το ρόλο των φαρμακοποιών ή τους δίνει και τα απαραίτητα εργαλεία να παρεμβαίνουν επιστημονικά». 

    Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    προσφατα αρθρα

    Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπό ανέγερση Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Φρ. Παπασύρης για ελλείψεις φαρμάκων: Ο φαρμακοποιός shock absorber χωρίς καμιά θεσμική αναγνώριση ή αποζημίωση

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Νοσοκομείο Λήμνου: Όταν η υποστελέχωση των νησιωτικών δομών βαφτίζεται «κανονικότητα»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ο Άδ.Γεωργιάδης ζήτησε την απομάκρυνση αναισθησιολόγου από το ΕΣΥ γιατί ζήτησε φακελάκι

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σε φάση υλοποίησης τρία ευρωπαϊκά διαπεριφερειακά έργα ψηφιακής υγείας για ηλικιωμένους και νεογνά στη Θεσσαλονίκη

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Μυωπία: Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις δημόσιας υγείας του 21ου αιώνα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Το Λονδίνο θα διαθέσει 23 εκατ ευρώ για να βοηθήσει να μην εξαπλωθεί περαιτέρω ο Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΠΟΥ: Γιατί ο πλανήτης είναι σήμερα πιο απροστάτευτος απέναντι σε μια νέα πανδημία 

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δόμνα Μιχαηλίδου: «Στην Αίγινα τα σχολικά γεύματα φτάνουν πλέον σε όλα τα δημοτικά σχολεία, με ποιότητα, φροντίδα και ασφάλεια»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ανακοίνωση των εργαζομένων στο ΨΝΑ μετά τον θάνατο ασθενούς

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Εγκαινιάστηκε το νέο ΤΕΠ του νοσοκομείου “Γεννηματάς” από τον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Νοσοκομειακοί γιατροί Θεσσαλονίκης: «Οι νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ δεν καλύπτουν ούτε τα μισά κενά»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Μειώνεται η πρόσβαση στα νέα φάρμακα στην Ευρώπη: 619 ημέρες περιμένουν οι Έλληνες ασθενείς για νέες θεραπείες

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Εκτιμήσεις από συνέδριο στη Μ. Βρετανία ότι οι ελλείψεις φαρμάκων θα επιδεινωθούν λόγω του πολέμου ΗΠΑ-Ιράν

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    «Συμμετέχω γιατί έχω γνώση»: Το εθνικό σχέδιο για την ποιοτική «απογείωση» των κλινικών μελετών στην Ελλάδα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τα δαγκώματα φιδιών – Φθίνουσα η πληθυσμιακή τους πορεία

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Η συστηματική άσκηση «κλειδί» για ποιοτικό ύπνο, λιγότερο στρες και καλύτερη υγεία

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Επισκέψεις του Γ. Πατούλη σε νοσοκομεία της Αττικής – Προτεραιότητα η αναβάθμιση του συστήματος υγείας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    Μη χασετε
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπό ανέγερση Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ

    21/05/20264 Mins Read
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το μεσημέρι το εργοτάξιο όπου κατασκευάζεται το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ

    Φρ. Παπασύρης για ελλείψεις φαρμάκων: Ο φαρμακοποιός shock absorber χωρίς καμιά θεσμική αναγνώριση ή αποζημίωση

    21/05/2026

    Νοσοκομείο Λήμνου: Όταν η υποστελέχωση των νησιωτικών δομών βαφτίζεται «κανονικότητα»

    21/05/2026

    Ο Άδ.Γεωργιάδης ζήτησε την απομάκρυνση αναισθησιολόγου από το ΕΣΥ γιατί ζήτησε φακελάκι

    21/05/2026
    Ροη Ειδησεων
    • Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπό ανέγερση Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ
    • Φρ. Παπασύρης για ελλείψεις φαρμάκων: Ο φαρμακοποιός shock absorber χωρίς καμιά θεσμική αναγνώριση ή αποζημίωση
    • Νοσοκομείο Λήμνου: Όταν η υποστελέχωση των νησιωτικών δομών βαφτίζεται «κανονικότητα»
    • Ο Άδ.Γεωργιάδης ζήτησε την απομάκρυνση αναισθησιολόγου από το ΕΣΥ γιατί ζήτησε φακελάκι
    • Σε φάση υλοποίησης τρία ευρωπαϊκά διαπεριφερειακά έργα ψηφιακής υγείας για ηλικιωμένους και νεογνά στη Θεσσαλονίκη
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Vimeo
    • LinkedIn
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2026 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.