Η τήρηση μιας αυστηρής δια βίου δίαιτας χωρίς γλουτένη αποτελεί τη μοναδική θεραπεία για την Κοιλιοκάκη.

Με επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 13ο Συμπόσιο της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου 2024 στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα.

Το συμπόσιο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κοιλιοκάκης (16 Μαΐου), παρείχε μια μοναδική ευκαιρία για την ανταλλαγή γνώσεων και συζητήσεων σημαντικών θεμάτων σχετικά με την Κοιλιοκάκη.

Διακεκριμένοι επιστήμονες και ειδικοί στον τομέα της υγείας και της διατροφής παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα, στρατηγικές διαχείρισης μέσω διατροφής χωρίς γλουτένη, και ψυχολογική υποστήριξη των ατόμων με Κοιλιοκάκη.

Η Κοιλιοκάκη είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα το οποίο πυροδοτείται από την αντίδραση του οργανισμού στη γλουτένη. H πλειοψηφία των πασχόντων από Κοιλιοκάκη, παραμένουν αδιάγνωστοι, γιατί συνήθως ή δεν πηγαίνουν ποτέ στο γιατρό ή όταν πηγαίνουν διαγιγνώσκονται λανθασμένα ότι έχουν το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, τα συμπτώματα του οποίου μοιάζουν με αυτά της Κοιλιοκάκη ή άλλων παθήσεων.

H διάγνωση της νόσου, γίνεται με ορολογικές εξετάσεις και με βιοψία του λεπτού εντέρου, Μετά από τη διάγνωση με Κοιλιοκάκη ο ασθενής θα πρέπει να ακολουθεί εφόρου ζωής μια αυστηρά χωρίς γλουτένη δίαιτα, η οποία αποτελεί και τη μοναδική θεραπεία για τη νόσο μέχρι σήμερα.

Η ζωντανή μετάδοση του συμποσίου είναι διαθέσιμη για προβολή στον σύνδεσμο: ΕΔΩ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Κοιλιοκάκη: ΕΔΩ

Share.
Exit mobile version