Webinar από το Ελληνικό Ινστιτούτο Καρδιολογίας και Μεταβολισμού, την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024, στις 21:00, με δωρεάν συμμετοχή.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Καρδιολογίας και Μεταβολισμού (ΕΛ.Ι.ΚΑΡΔ.ΜΕΤ.), συνεχίζει τον κύκλο ενημερωτικών διαδραστικών σεμιναρίων (webinars) υπό τον τίτλο «Φάκελοι Υγείας», που πραγματοποιούνται κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα, με ελεύθερη συμμετοχή.

Στόχος των webinars που διοργανώνει το ΕΛ.Ι.ΚΑΡΔ.ΜΕΤ. είναι η εξοικείωση των ασθενών, των φροντιστών τους, αλλά και του ευρύτερου κοινού με σημαντικά θέματα καρδιολογίας, ώστε να ενισχυθεί η πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024, στις 21:00μμ, ανοίγει ο Φάκελος Υγείας με θέμα ”Πρόληψη & Καρδιά ΙΙ: Συνυπάρχουσες παθήσεις”.

Η έξαρση διαφόρων νόσων στις ημέρες μας, όπως του καρκίνου, η θεραπεία του οποίου έχει φανεί πως επηρεάζει και τον καρδιακό μυ, κάνει αναγκαία τη συνεργασία γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και με τον καρδιολόγο, κάτι που ήταν συνήθης πρακτική και παλαιότερα, όταν ασθενείς με νόσους όπως ΧΑΠ, χρόνια νεφρική νόσο και διαβήτη επισκέπτονταν και καρδιολόγο για να έχουν την πλήρη εικόνα της κατάστασής τους και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Μεταξύ άλλων, στο webinar θα συζητηθούν θέματα όπως:

  • Καρκίνος και καρδιά. Οι επιπλοκές της θεραπείας του καρκίνου στο καρδιαγγειακό σύστημα.
  • Σακχαρώδης διαβήτης ως ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες κινδύνου για ανάπτυξη καρδιαγγειακής νόσου.
  • Πνευμονική υπέρταση: Τι είναι και πώς επηρεάζει την καρδιακή λειτουργία;
  • Υπερτριγλυκεριδαιμία: Αποτελεί πρωτοπαθή νόσο και πότε;
  • Περιφερική αρτηριακή νόσος: Διάγνωση και θεραπεία.

Κύριος ομιλητής είναι ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας EUC & Διευθυντής της ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, Δρ. Ηλίας Τσούγκος. Συντονίζει η Επικοινωνιολόγος- Δημοσιογράφος Ιφιγένεια Τσαντίλη M.Sc.

Το κοινό μπορεί να συμμετάσχει με ερωτήσεις πριν και κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου στα social media του γιατρού: https://www.facebook.com/tsougoselias και της δημοσιογράφου: https://www.facebook.com/ifigenia.tsantili

Βασική επιδίωξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Καρδιολογίας και Μεταβολισμού είναι η προαγωγή της έρευνας που συμβάλει στην πρόληψη, διάγνωση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των καρδιομεταβολικών νοσημάτων.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας στο zoom εδώ:
https://us02web.zoom.us/webinar/register/5817089504008/WN_91AlPUonRbWRoQeodu_vqQ#/registration

Share.
Exit mobile version