Τα ποσοστά συμμετοχής των γιατρών στην πανυγειονομική απεργιακή κινητοποίηση δημοσιοποίησε το βράδυ της Πέμπτης ο Άδωνις Γεωργιάδης, τα οποία όπως ανέφερε καταδεικνύουν την αποτυχία των συνδικαλιστικών ενώσεων.

Ούτε το 1,5% δεν τους ακολουθεί υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στο υπουργείου από τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) και υπογράμμισε ότι η πλειοψηφία των γιατρών ακολουθεί τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η κυβέρνησή του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Γεωργιάδης:

– στην 1η ΥΠΕ το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία διαμορφώθηκε στο 1,12%,

– στην 2η ΥΠΕ στο 1,2%

– στην 3η ΥΠΕ στο 0,61%

– στην 4η ΥΠΕ στο 1,26%

– στην 5η ΥΠΕ στο 1,37%

– στην 6η ΥΠΕ στο 1,09%

– στην 7η ΥΠΕ στο 1,29%

«Αυτό είναι το συντριπτικό κατά των έξαλλων συνδικαλιστών της Άκρας Αριστεράς, που δυστυχώς αντιπροσωπεύουν τους γιατρούς, απλώς και μόνον διότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν πάει καν να συμμετάσχει στις Εκλογές τους. Φυσικά, όλα τα Νοσοκομεία λειτούργησαν κανονικά, χωρίς κανένα καταγεγραμμένο πρόβλημα, λόγω της απεργίας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Η Συμμορία της Μιζέριας της Αριστεράς, που όλα τα βλέπει πάντα μαύρα και συνεχώς κατηγορεί το ΕΣΥ και όλους τους εκάστοτε Υπουργούς για τα πάντα, δεν εκπροσωπεί στην πραγματικότητα κανέναν.

Αντιθέτως, στον νόμο που ψήφισα για την συμμετοχή των ιατρών του ΕΣΥ σε παράλληλο ιδιωτικό έργο και για το οποίο οι συνδικαλιστές έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, έχουν κάνει αίτηση συμμετοχής ήδη άνω του 20% των ιατρών μέσα σε δύο μόλις μήνες.

Στα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία, τα οποία επίσης πολέμησαν οι συνδικαλιστές, ήδη συμμετέχουν και διενεργούν απογευματινά χειρουργεία το 50% των χειρουργικών ομάδων.  

Στις μεταρρυθμίσεις μας λοιπόν ακολουθεί η μεγάλη Πλειονότητα των Ιατρών του ΕΣΥ, στις απεργίες τους ούτε το 1,5%».

Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ για την απεργία

Στο μεταξύ η Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αναφέρθηκε την Πέμπτη πέρα από τις εσωκομματικές εξελίξεις στην ευρύτερη πολιτική συγκυρία και συγκεκριμένα στην απεργία των υγειονομικών.

«Η σημερινή ημέρα φανέρωσε για μια ακόμη φορά την πραγματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στο χώρο του ΕΣΥ και των υγειονομικών επαγγελμάτων. Αυτή της ανταλλαγής  του καθολικού δικαιώματος της πρόσβασης των πολιτών στη δημόσια Υγεία με μερικές χιλιάδες δωρεάν επεμβάσεις, που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό που πραγματικά, όμως, χρειάζεται είναι η ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ, ο κατάλληλος εξοπλισμός και φυσικά το απαραίτητο προσωπικό με τις απαραίτητες αμοιβές και δικαιώματα. Αυτά που η πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση σήμερα 18 Οκτωβρίου διεκδικεί απέναντι σε μια κυβέρνηση που αδιαφορεί» ανέφερε στην αναλκοίνωσή της. Δήλωση στήριξης της Πανυγειονομικής Απεργίας της 17ης Οκτωβρίου 2024 έκανε επίσης και τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Κουτσούμπας: Είμαστε στο πλευρό των υγειονομικών

«Απέναντι στην πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης και του υπουργού-μάνατζερ της ιδιωτικής υγείας βρίσκονται τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών τα οποία είναι και αιτήματα των ασθενών» ανέφερε σε δήλωσή του ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τόνισε επίσης ότι αυτό που επείγει είναι να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές υγείας με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, να αυξηθούν οι μισθοί και να εξασφαλιστούν ανθρώπινα ωράρια εργασίας. Επείγει να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας, να υπάρχει αποκλειστικά δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε θέλει ούτε μπορεί να δώσει λύσεις γι’ αυτό κάθε της μέτρο φορτώνει νέα οικονομικά βάρη στους ασθενείς, μετατρέπει όλο και περισσότερο τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις ΑΕ, ενισχύει τον ιδιωτικό τομέα υγείας» σημείωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Share.
Exit mobile version