Με δύο εικόνες από τα ΤΕΠ του ΠΓΝΠ που δείχνουν τους ασθενείς να βρίσκονται σε φορεία στους διαδρόμους μετά τη γενική εφημερία, απάντησαν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αχαΐας στην επίσκεψη του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο νοσοκομείο.

Η επίσκεψη του κ. Γεωργιάδη έγινε με αφορμή την ορκωμοσία 95 νοσηλευτών/νοσηλευτριών, οι οποίοι θα καλύπτουν πλέον θέσεις μονίμου προσωπικού. Η ΕΙΝΑ χαρακτήρισε υποκριτική την περιφορά του υπουργού Υγείας στις δομές της Αχαΐας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι οι προσλήψεις αυτές αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των τεράστιων ελλείψεων και ότι οι μισοί και πλέον από τους νοσηλευτές που προσλήφθηκαν δεν είναι νέοι αλλά εργάζονταν ήδη ως επικουρικοί.

Η ΕΙΝΑ σημείωσε μάλιστα ότι οι ελλείψεις αγγίζουν τις 20.000 θέσεις μόνιμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού πανελλαδικά την τελευταία δεκαετία, με το επικουρικό προσωπικό στο εν λόγω νοσοκομείο να αγγίζει τους 1.200 εργαζόμενους σε σύνολο 2.000 εργαζόμενων! Επίσης από τις 141/427 κενές οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού στα δύο νοσοκομεία της πόλης προκηρύχθηκαν μόνο οι 12 αφήνοντας κλινικές όπως η παθολογική κλινική του ΠΓΝΠ με 8 κενές οργανικές της στιγμή που η πληρότητά της αγγίζει το 200% και τους γιατρούς να μετακινούνται σε Αίγιο και Πύργο.

Όσο για τα απογευματινά χειρουργεία οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αχαΐας αναφέρουν ότι το πρώτο εξάμηνο του 2024 πραγματοποιήθηκαν μόλις 125 απογευματινά χειρουργεία σε σχέση με τα 2.667 τακτικά πρωινά στις 8 από τις 12 χειρουργικές αίθουσες. «Είναι επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσουν και οι υπόλοιπες 4 αίθουσες που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν γύρω στα 2.000 πρωινά δωρεάν χειρουργεία αν στελεχώνονταν με το απαιτούμενο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό» τονίζουν επίσης στην ανακοίνωση που εξέδωσαν και προσθέτουν ότι τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία «είναι η πραγματική εικόνα ενός ΕΣΥ υποβαθμισμένου που αφήνει τους ασθενείς ελεύθερους να επιλέξουν μεταξύ ενός “δημόσιου” στα χαρτιά συστήματος υγείας με μακροχρόνιες αναμονές για μια επέμβαση ή μια διαγνωστική εξέταση και του εμπορευματοποιημένου απογευματινού ΕΣΥ ή του ιδιωτικού τομέα.

Τέλος, κάνουν λόγο για απύθμενο θράσος του υπουργού Υγείας όταν αποκαλεί «συμμορίες της μιζέριας» τους τίμιους υγειονομικούς που δε συμβιβάζονται με την παροχή υποβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας για το λαό με πετσοκομμένες αμοιβές στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης .

Δείτε τις φωτογραφίες από τα ΤΕΠ του ΠΓΝΠ μετά τη χθεσινή εφημερία:

Share.
Exit mobile version