Τριβές με τον ιατρικό κόσμο προκαλεί πρόσφατη ανάρτηση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στην πλατφόρμα Χ για τους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών.

Μετά την ΟΕΝΓΕ που χαρακτήρισε λανθασμένα τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Υγείας για τους μισθούς που λαμβάνουν οι επιμελητές Α’ και Β’ όπως επίσης και οι Συντονιστές Διευθυντές, τη σκυτάλη των αντιδράσεων πήρε χθες ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας ο οποίος έκανε λόγο για επικοινωνιακά τεχνάσματα που έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων.

Οι μισθοί μας είναι πιο χαμηλοί και από της Ρουμανίας 

«Οι γιατροί του ΕΣΥ «έψαξαν» τις τσέπες τους αλλά δεν βρήκαν τα χρήματα που τους μοίρασε ο κ. Υπ. Υγείας επικοινωνιακά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΙΣΛ και επισημαίνει ότι  το Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο των ιατρών ΕΣΥ συνεχίζει να βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα από τον μέσο όρο αντίστοιχων χωρών της Ε.Ε. (ακόμα και από την Ρουμανία).

«Το νέο ΕΣΥ πέρα από τις υπόλοιπες ριζικές μεταρρυθμίσεις απαιτεί ήρεμο εργασιακό περιβάλλον για όλους τους εργαζόμενους, με ικανοποιητικές αμοιβές και κυρίως με αξιοκρατικές διαδικασίες ανέλιξης μέσα στο σύστημα. Τότε μόνον θα αποβεί ωφέλιμο προς τους πολίτες, θα αποτελέσει ανάχωμα στην έξοδο προς το εξωτερικό των νέων κυρίως γιατρών και θα καταστεί ελκυστικό για κάποιους συναδέλφους που θέλουν να επιστρέψουν» σημειώνει επίσης ο σύλλογος και επαναδιατυπώνει την πρότασή του ότι για την ανασυγκρότηση-αναδιάρθρωση-ριζική μεταρρύθμιση του ΕΣΥ, απαιτείται η αναβάθμιση του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου, η επαναφορά του μισθού ιατρών ΕΣΥ στα προ του 2012 επίπεδα και ο διπλασιασμός του σε δεύτερο χρόνο.

Ο ΙΣΛ κατηγορεί τέλος τον κ. Γεωργιάδης ότι με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε για το Ιατρικό Μισθολόγιο, επιχειρεί να διεγείρει κοινωνικά αντανακλαστικά και να αποδείξει ότι οι γιατροί αμείβονται παχυλά…

Ο πίνακας του Γεωργιάδη

«Ανεβάζω αυτόν τον πίνακα για να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός και οι δημοσιογράφοι τις πραγματικές αποδοχές των ιατρών του ΕΣΥ, όπως έχουν διαμορφωθεί με όλες τις παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη την τελευταία πενταετία, σημαντικά αυξημένες σε σχέση με το 2019» είχε γράψει στην επίμαχη ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι ο ίδιος θα ήθελε να είναι μεγαλύτερες οι αποδοχές τους αλλά «δεν είναι και τόσο χαμηλές, όσο αυτές που αναπαράγονται διαρκώς στο Δημόσιο Διάλογο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Α. Γεωργιάδη, οι καθαρές αποδοχές ενός Επιμελητή Α’ σε ζώνης εφημέρευσης Α’ είναι €2.483, σε ζώνη εφημέρευσης Β’ € 2.975 ενός επιμελητή Β’ σε ζώνη εφημέρευσης Β’ €2.364, σε ζώνη εφημέρευσης και ΤΕΠ €2.580, σε ζώνη εφημέρευσης Α’ και Β’ €2.629 και ενός Συντονιστή Διευθυντή στα 2.483.

Η διάψευση της ΟΕΝΓΕ

Η απάντηση – διάψευση της ΟΕΝΓΕ ήρθε με καταστάσεις μισθοδοσίας από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Σύμφωνα με τα στοιχεία

Διευθυντής ΕΣΥ με 21 χρόνια προϋπηρεσίας λαμβάνει καθαρά €1.976

Επιμελητής Α’ ΕΣΥ με 20 χρόνια προϋπηρεσίας €1.840,99 και

Επιμελητής Β’ ΕΣΥ με 13 χρόνια προϋπηρεσίας €1.349.

Δείτε τον πίνακα του Άδωνι Γεωργιάδη

Share.
Exit mobile version