Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή για το ΕΣΥ η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην 16 σελίδων επερώτηση εκτός από τα γνωστά πολιτικά «κλισέ» για την ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση της υγείας περιλαμβάνονται πολλά και σημαντικά στοιχεία για τη λειτουργία των νοσοκομείων, τη σοβαρή υποστελέχωσή τους αλλά και το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης που γίνεται όλο και πιο μεγάλο για τους ασθενείς.

Ανάμεσα στα στοιχεία που περιέλαβαν στην έκθεσή τους οι συντάκτες της επερώτησης είναι και τα στοιχεία που παρουσιάζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ το dailypharmanews.gr για τις συνεχείς αυξήσεις στα ιατρικά και φαρμακευτικά προϊόντα οι οποίες καταγράφονται από την ΕΛΣΤΑΤ στις μηνιαίες εκθέσεις της.

Σε μια εποχή που η παραπληροφόρηση καλπάζει μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και τις ανώνυμες πηγές στο διαδίκτυο, το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέλους προσφεύγει και σε έγκυρες πηγές για την άντληση στοιχείων, είναι αναμφίβολα θετικό στοιχείο.

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» που λέει και ο λαός μας ο οποίος περιμένει μια ουσιαστική και γόνιμη αντιπολίτευση για το αγαθό της δημόσιας υγείας μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και υπολογισμούς. Ελπίζουμε όλο αυτό να μην αποδειχθεί μια αποσπασματική κίνηση και το παράδειγμα τους να το ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα της σημερινής πολυκερματισμένης βουλής.

Είναι καιρός, ο δημόσιος διάλογος για το αγαθό της δημόσιας Υγείας να απομακρυνθεί από τις κραυγές, τις ανούσιες αντιπαραθέσεις και να αποκτήσει ένα ουσιαστικό περιεχόμενο.

Share.
Exit mobile version