Πλήρης είναι η επιβεβαίωση του DailyPharmaNews το οποίο είχε αναφέρει από τις 7 Ιουνίου ότι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης αμέσως μετά τις εκλογές είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ριζική αναμόρφωση του ΑΣΕΠ.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού έχει μετατραπεί σε τροχοπέδη για την κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν στα νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας σε ότι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε, να εμφανίζεται σφόδρα δυσαρεστημένος με τους ρυθμούς που κινείται το Συμβούλιο για τις προσλήψεις νοσηλευτών.

«Έχουμε σημαντικότατες δουλειές να κάνουμε στα θέματα της λειτουργίας του κράτους» είπε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις προτεραιότητες που θα θέσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα και έφερε ως παράδειγμα το ΑΣΕΠ: «Δεν λειτουργεί το ΑΣΕΠ. Λυπάμαι που το λέω έτσι ξερά. Οι ρυθμοί του είναι απογοητευτικοί. Δεν γίνεται να περιμένουμε τόσο χρόνο για να πάνε να διοριστούν οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία μας, πρέπει κάτι να κάνουμε. Είναι πρώτη προτεραιότητα για μένα αυτό το ζήτημα. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πρέπει να το αντιμετωπίσω. Διότι είναι άλλο να λέμε προσλαμβάνουμε και άλλο να λέμε ότι κάθισαν και δουλεύουν. Μιλάμε για 3.000 νοσηλευτές, δεν είναι μικρό το νούμερο…».

Με αυτά τα δεδομένα, στο επόμενο υπουργικό Συμβούλιο που έχει οριστεί για την Παρασκευή 14/6, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει την ανάληψη πρωτοβουλιών από τους αρμόδιους υπουργούς για την ριζική αναδιάρθρωση του Συμβουλίου και την επίσπευση των διαδικασιών ιδίως σε ότι αφορά τις προσλήψεις νοσηλευτών.

Στη συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η αναδιάρθρωση του ΕΣΥ είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι πολίτες αναμένουν από την κυβέρνηση την επίλυση των προβλημάτων υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι αναμονές στα ΤΕΠ δεν έχουν ιδεολογική ταμπέλα.    
«Στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, το ζητούμενο είναι να ολοκληρωθούν οι σημαντικές επενδύσεις οι οποίες έχουν γίνει» ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι οι προληπτικές εξετάσεις είναι σε έναν καλό ρυθμό και υλοποιούνται με μεγάλη ταχύτητα.

Share.
Exit mobile version