Ενημερωτικό webinar από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, για γονείς παιδιών Γυμνασίου και Λυκείου.

-Πως μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τους εφήβους να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το διαδίκτυο;

-Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς και ποιοι οι κυριότεροι κίνδυνοι που ελλοχεύουν;

-Ποια εργαλεία είναι διαθέσιμα δωρεάν για την προστασία των παιδιών;

Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα δοθούν στο ενημερωτικό webinar για γονείς, που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, στις 26 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00-19:30. Το θέμα του σεμιναρίου είναι «Ασφάλεια στο διαδίκτυο για γονείς παιδιών Γυμνασίου και Λυκείου».

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα θιχτούν θέματα όπως, η προστασία των προσωπικών δεδομένων των παιδιών, οι επαφές με αγνώστους, το online gaming, η ασφάλεια στα κοινωνικά δίκτυα κ.ά.

Εισηγητής του ενημερωτικού σεμιναρίου είναι ο Γιώργος Κορμάς, Υπεύθυνος Γραμμής Βοηθείας help-line.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ.

Σχετικά με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ξεκίνησε την λειτουργία του τον Ιούλιο του 2016 υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Παρέχει ενημέρωση, βοήθεια και υποστήριξη στους μικρούς και μεγάλους χρήστες του διαδικτύου με την ανάπτυξη τριών διακριτών δράσεων:

-Μέσω της ιστοσελίδας saferinternet4kids.gr μπορεί κανείς να ενημερωθεί και να αντλήσει υλικό σχετικό με την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων με το οποίο μπορεί με τη σειρά του να ενημερώσει διαδραστικά παιδιά και νέους κάθε ηλικίας. Το ενημερωτικό αυτό por-tal απευθύνεται τόσο σε γονείς και εκπαιδευτικούς όσο και σε εφήβους και παιδιά και περιλαμβάνει κατάλληλο πολυμεσικό υλικό το οποίο είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

-Μέσω της Συμβουλευτικής Γραμμής Βοήθειας Ηelp-line (διαθέσιμη τηλεφωνικά στο 210-6007686 και μέσω του ιστοχώρου www.help-line.gr, εξειδικευμένοι ψυχολόγοι παρέχουν υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη υπερβολική ενασχόληση στο διαδίκτυο, τον διαδικτυακό εκφοβισμό, την έκθεση σε ακατάλληλο περιεχόμενο και άλλους προβληματισμούς σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των διαδικτυακών παιχνιδιών.

-Μέσω της Ανοιχτής Γραμμής Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο του διαδικτύου Safe-Line (www.safeline.gr), δέχεται καταγγελίες για παιδική κακοποίηση και παράνομη χρήση του διαδικτύου και συνεργάζεται τόσο με την Ελληνική αστυνομία όσο και με την INTERPOL μέσω του Ευρωπαϊκού οργανισμού INHOPE. H SafeLine είναι δηλαδή ένα κομμάτι ενός μεγάλου παζλ, μιας και η καταπολέμηση του παράνομου περιεχομένου του Ίντερνετ είναι υπόθεση παγκόσμιας κλίμακας και δεν περιορίζεται από εθνικά σύνορα.

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή: ΕΔΩ.

Share.
Exit mobile version