Στην Ελλάδα περισσότερα από 30.000 άτομα ζουν με Ελκώδη Κολίτιδα ή Νόσο του Crohn, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

Η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΙΦΝΕ). Παρά το γεγονός ότι τα ΙΦΝΕ είναι χρόνιες παθήσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητα των ασθενών, η πλειοψηφία των ατόμων με ΙΦΝΕ μπορούν σήμερα να ζουν μια φυσιολογική ζωή.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ στις 19η Μαΐου, η Ελληνική Ομάδα Μελέτης των Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου (ΕΟΜΙΦΝΕ) και ο Σύλλογος Ατόμων με νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, διοργανώνουν εκδήλωση για το κοινό την Κυριακή 19 Μαΐου και ώρα 20.00 μμ, με στόχο την ενημέρωση και συζήτηση για τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν στα νοσήματα αυτά. Το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης είναι «Μαζί κάνουμε τη διαφορά για τους ασθενείς με ΙΦΝΕ»!

Η ζωή με ΙΦΝΕ

Τα ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου είναι χρόνιες παθήσεις, οι οποίες προσβάλλουν κυρίως νεαρούς ενήλικες που βρίσκονται στην πιο παραγωγική φάση της ζωής τους.

Σε αυτά τα νοσήματα συγκαταλέγονται η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα. Εκτιμάται ότι στην Ελλάδα περισσότερα από 30.000 άτομα ζουν με Ελκώδη Κολίτιδα ή Νόσο του Crohn, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια. Κατά συνέπεια, προβλέπεται ότι τα ΙΦΝΕ θα αποτελέσουν σημαντικό πρόβλημα υγείας για την Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Η χρόνια φύση και η πολυπλοκότητα των εκδηλώσεων των ΙΦΝΕ, καθιστά αναγκαία τη διαρκή ενημέρωση και πολύπλευρη υποστήριξη των ασθενών αυτών από το Σύστημα Υγείας. Η σωστή και έγκαιρη ενημέρωση, είναι πολύ σημαντική, τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπισή τους.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: ΕΔΩ

Share.
Exit mobile version