Στόχος του έργου αποτελεί η υποστήριξη ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους μέσω της ενημέρωσης για τα δικαιώματα τους και τον σχεδιασμό στρατηγικών για την διεκδίκησή τους.

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου ανακοινώνει την λειτουργία δωρεάν γραφείου στήριξης ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους, στο πλαίσιο του έργου SEA- Συνηγορία, Εποπτεία και Ενδυνάμωση Οικογενειών με μέλη με Αυτισμό.

Το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση του Προγράμματος BUILD και έχει ως αποστολή την προστασία, την προώθηση και την ευαισθητοποίηση για τα θεμελιώδη δικαιώματα και αξίες της Ε.Ε., μέσω της στήριξης των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (ΟΚοιΠ) στην Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία και της ενίσχυσης των ικανοτήτων και της βιωσιμότητάς τους.

Γενικός στόχος του έργου αποτελεί η υποστήριξη ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους μέσω της ενημέρωσης για τα δικαιώματα τους και τον σχεδιασμό στρατηγικών για την διεκδίκησή τους. Συχνά τα άτομα που είναι στο φάσμα και οι οικογένειες τους καλούνται να διεκπεραιώσουν διαδικασίες που είναι απαραίτητες (εξαίρεση από την στρατιωτική θητεία, φοίτηση τους σε κατάλληλα σχολικά πλαίσια, διεκδίκηση παροχών, χορήγηση θεραπειών). Τα δικαιώματα και οι παροχές δεν γνωστοποιούνται ή οι οδηγίες δεν είναι ξεκάθαρες (η νομοθεσία τροποποιείται συχνά), δημιουργώντας επιπρόσθετο άγχος στις ήδη υπάρχουσες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Το έργο στοχεύει στην εξατομικευμένη στήριξη των οικογενειών με τη λειτουργία γραφείου στήριξης, όπου κοινωνικός λειτουργός, εκπαιδευμένος στη νομοθεσία και παροχή συμβουλευτικής, θα στηρίζει τις οικογένειες μέσω προσωπικών ραντεβού, με κάθε πρόσφορο μέσο, ώστε να εξυπηρετηθούν οικογένειες από όλη την Ελλάδα.

Ομάδες στόχοι του έργου είναι τα άτομα με αυτισμό και οι οικογένειές τους. Επίσης, ομάδες στόχοι αποτελούν οι Φορείς για τον Αυτισμό, οι Σύλλογοι Γονέων και Φροντιστών παιδιών με αυτισμό και το ευρύ κοινό μέσα από τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου.

Μπορείτε να κλείσετε το δωρεάν ραντεβού σας εδώ: https://bit.ly/3W60tnT

Share.
Exit mobile version